Analyser (Uppdateras) Flera nya köprekommendationer publicerades på tisdagen av analysföretagen.

Danske Bank inleder bevakning av Rejlers med en köprekommendation. Riktkursen sätts till 168 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Danske Bank menar att bolagets vändning nu har kommit långt och att ledningen håller på att skifta fokus mot tillväxt. Aktien stängde på 151 kr på måndagen.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för FLSmidth till köp från behåll. Riktkursen är 265 danska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 216 danska kr på måndagen i Köpenhamn.

Berenberg Bank höjer riktkursen för Nent till 540 kr från 505 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien stängde på 448,20 kr på måndagen.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Atrium Ljungberg till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 158 från 160 kr. Det framgår av en analys. Atrium stängde på 173,80 kr i måndagens handel.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Pandora till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 640 från 630 danska kr. Det framgår av ett morgonbrev som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien gick upp med cirka 3 procent på måndagen efter att bolaget vittnat om organisk tillväxt under november. Danske Bank konstaterar att kursen därmed stigit cirka 120 procent hittills i år och att blankningsandelen samtidigt har minskat. Mot den bakgrunder är det dags att ta hem vinst, resonerar bankens analytiker.

Redeye inleder bevakning av sjukvårds- och labbleverantören Addvise med en värdering på 2,00 kr per aktie i ett basscenario. Det kan jämföras med måndagens stängningskurs i Addvise B-aktie på 1,13 kr på First North. Analyshuset pekar på att Addvise är på väg att förbättra marginaler och resultat på nedersta raden och att markant stärka sina fundamenta. Aktien handlas för närvarande till en betydande rabatt jämfört med sitt rimliga värde (fair value), enligt Redeye Värdering i Redeyes så kallade bear-scenario är 0,20 kr per aktie medan det i bull-scenariot ligger på 3,80 kr. Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser där bolaget betalar för bevakningen och analysen.

Pareto Securites bedömer att Synthetic MR kan komma att se sina första intäkter från Fujifilm redan i fjärde kvartalet 2020 då Symri har blivit ett tillval till det japanska bolagets Pacs-lösning. Det framgår av en kommentar på tisdagen. Pareto har köprekommendation för aktien med en riktkurs på 310 kr som befinner sig under granskning av analyshuset. Troligen kommer Pareto att justera upp sina estimat för försäljningen från 2021 och framåt, uppges det.

Denna vinter har hittills varit en av de varmaste och minst snöiga på ett decennium och efterfrågan på vinterdäck i Ryssland ser ut att vara svag. Det skriver DNB Markets i en analys, publicerad på måndagskvällen, där rekommendationen för Nokian Renkaat sänks till behåll från köp samtidigt som riktkursen skruvas upp till 32 euro (31). Nokian Renkaat-aktien handlades vid 10-tiden på tisdagen ned med 2,5 procent till 29,74 euro i Helsingfors.

Handelsbanken Capital Markets höjer riktkursen för Lundin Energy till 245 kr från 220 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Handelsbanken noterar att Lundin Energy-aktien den senaste tiden stärkts som en konsekvens av ett ökat intresse för cykliska råvaror följt av positiva vaccinnyheter, vilket visar på hopp om en stark återhämtning i ekonomin. Att Opec med allierade nått en överenskommelse gällande en lägre produktionsökning än vad marknaden fruktat har även gett ytterligare bränsle till aktien. Handelsbanken skruvar upp sina estimat något för Lundin Energys resultat per aktie för 2021 och räknar samtidigt med en högre utdelning från bolaget framöver. Banken höjer även estimaten för oljebolagets kassaflöde för 2021 och 2022 med ett par procentenheter. Vid 11-tiden på tisdagen var Lundin Energy-aktien ned 0,7 procent till 218,80 kr.