Analyser (Uppdateras) Några få analyser med rekommendationer har publicerats under tisdagens, bland annat har Knowit fått en ny köprekommendation.

ABG Sundal Collier har höjt sin rekommendation för Knowit till köp från behåll. Riktkursen höjs till 450 från 320 kr. Det framgår av en analys. Aktien hade stigit 1,8 procent till 333 kr på tisdagsmorgonen. ABG konstaterar att Knowit har ändrat strategi till organisk tillväxt i kombination med företagsaffärer. Givet den nya inriktningen borde IT-konsulten jämföras med större, förvärvsdrivna bolag i sektorn som Afry och Sweco, påpekas det. Aktien hade stigit 2,1 procent till 334 kr strax efter klockan 10.05 på tisdagen.

Pareto Securities sänker riktkursen för Kambi till 290 kr från 636 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 227,60 kr föregående dag.

Jefferies International sänker sin rekommendation för Enquest till behåll från köp. Riktkursen sänks till 0,24 från 0,32 pund. Det rapporterar nyhetsbyrån Dow Jones.

Redeye har inlett bevakning av teknikbolaget Bioservo, som är inriktat mot robotteknologi för personer som lider av nedsatt muskelstyrka, med basvärde 19 kr per aktie. Det framgår av en analys. I ett så kallat ”bear”-scenario är det motiverade värdet 10 kr medan det är 28 kr i ett ”bull”-scenario. ”Vi ser nu att bolaget närmar sig en vändningspunkt för långsiktig tillväxt. /…/Vi är medvetna om att bolaget kan komma att behöva ytterligare finansiering, men försäljningspotentialen kombinerat med ett väldigt starkt produkterbjudande gör att caset ser mycket attraktivt ut /…/”, skriver analyshuset. Redeyes analyser är vanligen så kallade uppdragsanalyser där bolaget betalar för analystjänsten. Vid 10-tiden på tisdagen var aktien i Bioservo upp 8,6 procent till 12,88 kr.