Analyser (Uppdateras) Ett par ny köprekommendation och en upprepad köprek med sänkt riktkurs finns bland analyserna som analysbolagen hittills publicerat på tisdagen.

DNB Markets inleder bevakning av New Wave med rekommendationen köp. Riktkursen är 200 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 119,80 kr föregående handelsdag.

SEB Equities sänker riktkursen för Bonava till 95 kr från 105 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 57,05 kr föregående handelsdag.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Nokian Renkaat till behåll från köp. Riktkursen sänks till 15 från 37 euro. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 14,025 euro i Helsingfors föregående handelsdag.

Deutsche Bank sänker riktkursen för Zalando till 77 euro från 111 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 44,75 euro i Tyskland föregående handelsdag.

Credit Suisse höjer sin rekommendation för Danske Bank till neutral från underperform. Riktkursen sänks till 100 från 110 danska kr. Det skriver Reuters. Omkring 10-tiden på tisdagen var aktien upp 3 procent till 101,60 danska kr i Köpenhamn.

Inderes har höjt sin rekommendation för Nokia till köp, från tidigare öka. Riktkursen sänks samtidigt till 5,20 euro per aktie, från tidigare 6,00 euro. Det framgår av en analys. Inderes hänvisar till att Nokiaaktien, som varit under press den senaste tiden, nu värderas lågt. De direkta effekterna av kriget mellan Ryssland och Ukraina bedöms vara små för Nokia. Samtidigt bedöms aktiemarknaden redan ha prisat in risker som avmattad ekonomisk tillväxt i Europa, kostnadsinflation och störningar i leveranskedjan, anser Inderes. I tisdagens inledande handel handlades Nokia till en i stort sett oförändrad nivå på 4,33 euro.