Analyser Flera nya och upprepade köprekommendationer finns i analysskörden från analysföretagen på tisdagen.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Hexpol till köp från behåll. Riktkursen höjs till 75 från 70 kr. Det framgår av en analys. Hexpol stängde på måndagen vid 64,40 kr.

Pareto Securities höjer riktkursen för Embracer till 180 kr från 159 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 159 kr på måndagen.

SEB Equities har höjt riktkursen för Mekonomen till 90 kr från 80 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som är daterad den 17 augusti. SEB skriver att banken har en positiv syn på Mekonomen inför bolagets rapport för det andra kvartalet. ”Kvartalet kommer troligen att bli svagt (i huvudsak på grund av nedstängningar) men vi tror att ett uppdämt behov, hemester-temat, prishöjningar och kostnadsbesparingar kommer ge stöd i det andra halvåret och in i 2021”, skriver SEB. Aktien stängde på 78,80 kr på måndagen.

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för EQT till sälj från behåll. Riktkursen höjs till 135 från 120 kr. Det framgår av en analys med titeln ”Planet earth is calling” som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. EQT-aktien stängde på 207,70 kr på måndagen och den har gått upp med 90 procent sedan årsskiftet. När den noterades i slutet av september 2019 handlades den kring 80 kr.

Carnegie höjer riktkursen för Africa Energy till 3,90 kr från 3,60 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien handlas kring 2,98 kr på tisdagen.