Analyser (Uppdateras) Här är några av de få köprekommendationerna som har publicerats av analysföretagen under tisdagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för SKF till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 165 från 140 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien steg med nästan 2 procent på måndagen och stängde på 159,20 kr.

Pareto inleder bevakning av köksbolaget Nobia och sätter rekommendationen till köp. Det framgår av en analys på tisdagen. Paretos riktkurs uppgår till 57 kr. Aktien stängde på 39,80 kr på måndagen.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för danska Rockwool till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 1.850 från 1.700 danska kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien i det danska byggisoleringsbolaget har gått brant uppåt de senaste dagarna. Sedan stängning den 14 maj har kursen stigit med 33 procent och aktien stängde på 1.836 kr på måndagen.

Carnegie sänker sin rekommendation för Munters till behåll från köp. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien i Munters har stigit med drygt 20 procent den senaste månaden och den har nu tagit igen nästa hela det corona-relaterade tappet som inleddes i mitten av februari.

Finländska Metsä Board är ett av de mer covid-19-resistenta pappers- och förpackningsbolagen, då majoriteten av de förpackningar bolaget säljer används för grundläggande förnödenheter som baslivsmedel och läkemedel. De plastersättningsförpackningar som bolaget tillverkar väntas driva på marknadstillväxten på lång sikt. Det skriver DNB i en analys och inleder bevakning av Metsä Board med rekommendationen köp. Riktkursen sätts till 7 euro. Vid 10.15-tiden på tisdagen handlades Metsä Board-aktien upp omkring 1,9 procent till 6,35 euro.