Analyser (Uppdateras) Även under tisdagen har analyshusen publicerat några färska analyser och riktkurser.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för fordonsunderleverantören Haldex till 50 kr från tidigare 45 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. ”Haldex /…/ har nått en överenskommelse med sina långivare om att förlänga löptiden för sina kreditfaciliteter fram till april 2022, vilket är positiva nyheter”, skriver Kepler Cheuvreux med hänvisning till måndagens nyheter. Haldex stängde på måndagen till kursen 38,65 kr efter en uppgång om 8 procent för dagen.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för finländska Outotec till 6,80 euro från tidigare 8,30 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. ”Fundamenta är oförändrade för koppar och guld och samgåendet med Metso Minerals den 30 juni, som ska ge 100 miljoner euro i kostandssynergier, följer plan”, noterar Kepler Cheuvreux, som haft bolagets finanschef på besök.

Pareto Securities höjer riktkursen för Powercell till 225 kr från 175 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 246,80 kr på måndagen.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för det danska rederiet Maersk till behåll, från köp. Riktkursen sänks samtidigt till 6.000 danska kr från tidigare 11.000 danska kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. ”Covid-19 skapar vad som ser ut att vara ett ‘worst case’-scenario för containerfraktbolag”, noterar Kepler Cheuvreux. Maersk B stängde på måndagen till kursen 6.468 danska kr på Köpenhamnsbörsen.

ABG Sundal Collier inleder bevakning av Immunovia med köprekommendation och riktkursen 214 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

Carnegie har på tisdagsmorgonen sänkt sin rekommendation för Biogaia till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på 525 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Carnegie hänvisar till aktiens starka utveckling de senaste veckorna och menar att värderingen nu är ”fair”. Biogaia handlas på tisdagsförmiddagen till 495 kr, en uppgång med ungefär 17 procent sedan årsskiftet.

Carnegie sänker riktkursen för Mekonomen till 85 kr från 105 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Aktien handlas kring 49 kr på tisdagen, och den har fallit med 47 procent sedan årsskiftet.