Analyser (Uppdateras) Några nya köprekar har utfärdats på tisdagen, även om antalet gått ned så är i inledningen av sportlovsveckan i Stockholm. Här är dagens skörd.

HSBC inleder bevakning av gamingbolaget Embracer genom att sätta en köprekommendation på aktien. Riktkursen är 290 kr. Det rapporterar Bloombergs News. Aktien stängde på 232,50 kr på måndagen.

HSBC inleder bevakning av Stillfront med rekommendationen minska. Riktkursen är 80 kr. Det rapporterar Bloomberg News. Aktien stängde på 96,05 kr på måndagen.

DNB återupptar bevakning av fastighetsbolaget SBB:s B-aktie genom att sätta rekommendationen sälj. Det framgår av en analys på tisdagen. DNB:s riktkurs ligger på 22 kr. B-aktien stängde på 27,40 kr på måndagen.

Kreditvärderingsinstitutet S&P Global Ratings har höjt sina utsikter för SBB till positiv från tidigare stabil. Det framgår av ett pressmeddelande. De positiva utsikterna reflekterar S&P:s syn att SBB:s rating kan uppgraderas till BBB inom 12 månader, heter det.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Bonesupport till köp från tidigare behåll. Riktkursen sätts ned till 75 kr från tidigare 80 kr. Det framgår av en analys på tisdagen. Under veckoslutet meddelade den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA att de kräver kompletterande information för bolagets ansökan för Cerament G vid behandling av beninfektion i USA. Bonesupport föll med 20 procent till 58,40 kr på måndagen, men handlas strax över 59 kr på tisdagen, upp cirka 2 procent.

Analysfirman Redeye har höjt det motiverade värdet för Catella till 37 kr per aktie, från tidigare 32 kr, i ett basscenario. Det framgår av en analys. Värderingsintervallet dras upp till 20-48 kr per aktie (tidigare 18-40 kr) i ett ”bear”- respektive ”bull”-scenario. ”Den positiva trenden inom affärsområdet PIM gör att vi återigen höjer prognoserna”, skriver Redeye som också ser förutsättningar för en uthålligt hög lönsamhet. Catella stängde på 29,30 kr på måndagen. Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser där bolaget betalar för bevakningen.

Redeye höjer riktvärdet i basscenariot för forskningsbolaget Calliditas Therapeutics till 280 kr från tidigare 250 kr. Det framgår av en analys på tisdagen. I sin analys tillskriver Redeye en 95 procents sannolikhet att läkemedelskandidaten Nefecon vid behandling av den sällsynta njursjukdomen Iga nefropati når marknaden. Vid 2029 räknar Redeye med en toppförsäljning på över 1,2 miljarder dollar.