Analyser (Uppdateras) Många nya köprekommendationer har utfärdats på tisdagen, bland andra till Essity, Nordea och Swedish Match.

Berenberg Bank höjer sin rekommendation för Essity till köp från behåll. Riktkursen sänks till 313 från 324 kr. Det framgår av en analys. B-aktien stängde på 269,30 kr på måndagen.

Bank of America höjer sin rekommendation för Nordea till köp från neutral. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX på tisdagsmorgonen.

Credit Suisse höjer sin rekommendation för Swedish Match till outperform från neutral. Det rapporterar Reuters.

DNB Markets sänker sin rekommendation för det finländska skogs- och pappersbolaget UPM-Kymmene till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 32 från 28 euro. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 30,75 euro i Helsingfors på måndagen.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Billerud Korsnäs till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på 160 kr. Det framgår av en analys som släpptes på tisdagen. Aktien stängde på 158,40 kr på måndagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Nanoform till 8,50 euro från 4,70 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som släpptes på tisdagen. Aktien stängde på 7,29 euro i Helsingfors på måndagen och på 69,10 kr på First North i Stockholm.

Carnegie sänker sin rekommendation för Lagercrantz till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 80 från 72 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 74,20 kr på måndagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Haldex till 57 kr från 50 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på måndagen på 50 kr.

DNB Markets höjer riktkursen för Stora Enso till 16,00 euro från 14,50 euro. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys daterad på måndagskvällen. ”Vi räknar med att Stora Ensos fjärde kvartal visar en återgång till resultattillväxt, vilket bäddar för en resultatåterhämtning under 2021”, skriver DNB Markets i analysen. Samtidigt påpekar DNB att även om tonen generellt sett bör vara positiv, är inte Stora Ensos utsikter helt fria från risker bland annat med tanke på den utmanande pappersmarknaden och negativa valutaeffekter.

Carnegie sänker sin rekommendation för Tobii till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 60 från 50 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 56,65 kr på måndagen. Den har gått upp med drygt 60 procent det senaste halvåret.

Carnegie höjer riktkursen för Cellink till 305 kr från 230 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 261 kr på måndagen.

Pareto Securities höjer sin riktkurs för Kinnevik till 500 kr från 428 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Kinnevik är väl positionerat för ytterligare substansvärdestillväxt under 2021, skriver analyshuset, som motiverar riktkurshöjningen för investmentbolaget med att Pareto själv har skruvat upp riktkursen för e-handelsbolaget Zalando, samt att analyshuset ser en klart högre värdering för Babylon som tillhandahåller en digital hälsovårdstjänst. Både Zalando och Babylon finns i Kinneviks portfölj. Pareto höjde i måndags sin riktkurs för Zalando till 114 euro (96). Strax före 10-tiden på tisdagen handlades Kinneviks B-aktie upp 1,4 procent till 422,50 kr.

Arctic Securities sänker rekommendationen för det norska vätgasbolaget Nels aktie till behåll (köp). Riktkursen höjs dock till 35 norska kr (25). Det framgår av en uppdatering från Arctic Securities som TDN Direkt tagit del av. Riktkurshöjningen motiveras av en kombination av ytterligare positiv utveckling i vätgasindustrin och bättre förståelse för utvecklingen efter den kapitalmarknadsdag som Nel höll i under förra veckan, enligt TDN. Nel står enligt Arctic Securities ut som ett branschledande bolag och det är inte orealistiskt att aktien kan följa den bana som krävs för att ”high case” ska förverkligas. På tisdagen handlades Nel-aktien ned med omkring 1,5 procent till kurser kring 33 norska kr.

Carnegie höjer riktkursen för Bufab till 230 kr från 200 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien handlas kring 193 kr på tisdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för VNV Global till 125 kr från 86 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Foto: Copyright (c) 2015 Shutterstock. No use without permission.
Bostad
Säljarnas fördel på bomarknaden
Foto: istockphoto
Analyser
Här är måndagens många nya köprekar
Börsen
Uppåt på Stockholmsbörsen
Foto: istockphoto
Aktier
Tre nya aktier i Paretos februariportföljOch tre som åker ut
Foto: Suvad Mrkonjic/TT
BNP
SCB: Sveriges tillväxt lägre än väntat
Krönika
Hernhag: Viktigare än någonsin med bra investeringar
Rapport
Swedbanks vinst högre än väntatDelar ut 7,25 kronor per aktie
Placera
Börsveckan: Två aktier att köpa och fyra att avvakta med
Aktietips
Di: Boliden vinnare på klimatomställningenTidningen rekommenderar köp
Foto: Shutterstock
Råvaror
Silverpriset lyfter efter "köpattack"
Aktieportföljen
Aktieportföljen: Nu gör vi årets första vinstaffärOch köper aktier i e-handlaren
Aktiechatt
Hernhag: Fem bra aktier för långsiktigaOch fem (nästan) kassaskåpssäkra aktier
Aktier
Explosivt intresse för aktier i januariHär är spararnas favoriter
Blankning
Citron Research slutar med blankningsanalyser"Hela idén har gått i baklås"
Blankning
Flera blankare har täckt sina positioner i veckan
Aktie
GP: Serneke har anonymt kommenterat bolaget på forum"Förstår nu att det var fel"
Foto: Henrik Montgomery/TT
Aktietips
Swedbanks nytillskott i fokusportföljen
Foto: Copyright (c) 2008 Shutterstock. No use without permission.
Kina
Morgan Stanley: Kinesisk konsumtion kan fördubblas fram till 2030
Foto: Ritzau Scanpix
Aktie
H&M: Svårt att nå vinst med försäljningstapp på över 20 procent
Foto: istockphoto
Analyser
Här är fredagens aktieanalyser
Aktieportföljen
Så har det gått för aktieportföljens bolag i veckan
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Blankning
Fingerprint: Whales blankning nu under 0,5 procent
Bopriser
Danske: Stigande bopriser i Stockholm i januari
Börsen
Norska oljefondens chef varnar för hög riskaptit"Positiva utvecklingen kan inte pågå för evigt"
Fonder
Grön yra bland fondspararna i januariMen räkna inte med lika hög avkastning som i fjol