Analyser (Uppdateras) Rapportbolagen börjar dominera i analysflödet, och på tisdagen fick bland andra Avanza ett par höjda riktkurser och upprepade köprekommendationer, medan Saab fick ett par sänkta rekommendationer.

SEB Equities höjer riktkursen för Investor till 625 kr från 545 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på måndagen på 567 kr.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Investor till 575 kr från 520 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

SEB Equities höjer riktkursen för Avanza till 196 kr från 185 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 189 kr på måndagen efter en nedgång med drygt 4 procent. SEB tror att Avanzas utdelningsbesked tyngde aktien och menar att reaktionen var överdriven.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Avanza till 210 kr från 195 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Nordea Markets höjer riktkursen för Beijer Alma till 168 kr från 141 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 118 kr på måndagen.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Sanoma till köp från behåll. Riktkursen är 14 euro. Det framgår av en analys. På måndagen stängde aktien på 12,84 euro i Helsingfors.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Saab till behåll från köp. Riktkursen sänks till 245 från 320 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 229,40 kr på måndagen efter en nedgång med 14 procent under dagen.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Saab till behåll från köp. Det framgår av en analys.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Saab till 365 kr från 410 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. 

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Edgeware till behåll från köp. Riktkursen sänks till 7,25 från 7,50 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien stängde på måndagen på 6,68 kr.

SEB Equities sänker riktkursen för Scandic Hotels till 27 kr från 35 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Banken befarar att återhämtningen på hotellmarknaden blir långsammare än tidigare bedömning. Aktien stängde på 24,48 kr på måndagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Dometic till 130 kr från 100 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Dometic stängde på nära 112 kr på måndagen.

Carnegie höjer riktkursen för Evolution Gaming till 725 kr från 700 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien stängde på 708 kr på måndagen.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Hansa Biopharma till 404 kr från 239 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som släpptes på torsdagskvällen och som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

Riktkurshöjningen kommer efter att priset på Idefirix i Danmark blivit känt under måndagen, den första prisindikationen för produkten i Europa. ABG tror att den danska prisuppgiften kan tjäna som en indikation på var snittpriset i Europa kommer att ligga och har höjt sina prisestimat därefter, även gällande den amerikanska marknaden. Aktien i Hansa stängde på 242,60 kr på måndagen, efter en uppgång på 4,5 procent.