Analyser (Uppdateras) Även på tisdagens finns både nya köprekommendationer och höjda riktkurser bland analyserna från analysföretagen.

JP Morgan höjer riktkursen för Volvo till 210 kr från 190 kr. Rekommendationen övervikt upprepas. Det skriver Reuters. Aktien stängde på 183,10 kr på måndagen.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Husqvarna till behåll från köp. Riktkursen ligger på 105 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien stängde på 100,10 kr på måndagen.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Wärtsilä till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar på 8,50 euro. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 7,42 på i Helsingfors på måndagen. Aktien har backat med 25 procent under 2020 och den svaga kursutvecklingen nämns av Pareto som ett av skälen bakom rekommendationshöjningen. Pareto pekar även på återhämtningen i den globala ekonomin, något som väntas spilla över på Wärtsiläs orderingång under 2021.

Barclays Capital höjer riktkursen för IPC till 15 kr från 11 kr. Rekommendationen undervikt upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 15,72 kr på måndagen.

Morgan Stanley sänker sin rekommendation för Scandic Hotels till undervikt från jämvikt. Riktkursen sänks till 21 från 35 kr. Det skriver Bloomberg News. Investmentbanken tror att hotellbolaget kan komma att behöva ta in ytterligare kapital.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Axfood till köp från behåll. Riktkursen höjs till 225 från 205 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Axfood stängde kring 205 kronor på måndagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för ABB till 28 schweizerfranc från 25 schweizerfranc. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på tisdagen. ABB stängde på 24,45 schweizerfranc på måndagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Lundin Gold till 85 kr från 80 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Lundin Gold stängde på 79,10 kr på måndagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Lundin Mining till 68 kr från 64 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Lundin Mining stängde på 50,60 kr på måndagen.

Barclays Capital sänker riktkursen för Lundin Energy till 255 kr från 280 kr. Rekommendationen outperform upprepas. Det framgår av en analys. I den inledande handeln på tisdagen backade aktien 0,6 procent till 189 kr.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för SHB till köp från behåll. Riktkursen sänks till 91 från 92 kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

Danske Bank Markets har inlett bevakning av First North-listade Intervacc, verksamt inom djurhälsa, med köprekommendation. Riktkursen har satts till 80 kr. Det framgår av en analys. Intervacc betalades på tisdagsförmiddagen i 54,50 kr, en uppgång med 11,7 procent från stängning dagen före.

 

 

 

 

 

Analyser
Här är torsdagens många köprekar
Börsen
Klart positiv öppning
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Rapport
SKF klarade förväntningarna
Rapport
Vinstfest för VolvoÄven orderingången klart högre än väntat
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Rapport
Extrautdelning från Tele2
Rapport
USA-innehav tryckte upp Kinneviks substansvärde
Rapport
Rejält vinstlyft för Haldex
Rapport
Nent klart över förväntan
Börsen
Uppåt i Asien och muntert i Tokyo
Rapport
Thules resultat högre än väntat
Rapport
Husqvarna slog förväntningarna
Rapport
Ungefär som väntat för Axfood
Notering
Trustly skjuter på noteringen efter FI-kritik
Foto: AP/TT
Wall Street
Återhämtning på Wall Street
Foto: Shutterstock
Placera
Blackrock: Därför gillar vi tillväxtmarknaderLåga värderingar kan ge boost efter skakig inledning på året
Börsen
Strateger: Börsfallet ett kortsiktigt återtåg"Faang-bolagens rapporter nästa vecka blir avgörande"
Foto: istockphoto
Analyser
Här är onsdagens många köprekar
Spara
Bankutmanaren som ger högst sparräntaOch hela åtta institut på delad andraplats
Foto: Erik Simander/TT
Analys
UBS: Stark biometrimarknad bakom höjda estimat för Fingerprint
Foto: Janerik Henriksson/TT
Analys
Kepler höjer Evolutions riktkurs"Förvärvet av BTG kan öka omsättningen med upp till 5 procent"
Notering
Intervju: Hemnets vd räds inte hög värdering inför noteringen
Notering
Hernhag: Risktagare chansar på dyrt HemnetMen begränsad potential sett till värderingen
Blankning
Blankningar på rekordlåga nivåer
20/4
Trading Direkt: Analytikerintervju om Stillfront
Foto: Henrik Montgomery/TT
Analys
ABG sätter "sälj" på Betsson"Skeptisk till USA-expansionen"