Analyser (Uppdateras) Även på tisdagens finns både nya köprekommendationer och höjda riktkurser bland analyserna från analysföretagen.

JP Morgan höjer riktkursen för Volvo till 210 kr från 190 kr. Rekommendationen övervikt upprepas. Det skriver Reuters. Aktien stängde på 183,10 kr på måndagen.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Husqvarna till behåll från köp. Riktkursen ligger på 105 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien stängde på 100,10 kr på måndagen.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Wärtsilä till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar på 8,50 euro. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 7,42 på i Helsingfors på måndagen. Aktien har backat med 25 procent under 2020 och den svaga kursutvecklingen nämns av Pareto som ett av skälen bakom rekommendationshöjningen. Pareto pekar även på återhämtningen i den globala ekonomin, något som väntas spilla över på Wärtsiläs orderingång under 2021.

Barclays Capital höjer riktkursen för IPC till 15 kr från 11 kr. Rekommendationen undervikt upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 15,72 kr på måndagen.

Morgan Stanley sänker sin rekommendation för Scandic Hotels till undervikt från jämvikt. Riktkursen sänks till 21 från 35 kr. Det skriver Bloomberg News. Investmentbanken tror att hotellbolaget kan komma att behöva ta in ytterligare kapital.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Axfood till köp från behåll. Riktkursen höjs till 225 från 205 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Axfood stängde kring 205 kronor på måndagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för ABB till 28 schweizerfranc från 25 schweizerfranc. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på tisdagen. ABB stängde på 24,45 schweizerfranc på måndagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Lundin Gold till 85 kr från 80 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Lundin Gold stängde på 79,10 kr på måndagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Lundin Mining till 68 kr från 64 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Lundin Mining stängde på 50,60 kr på måndagen.

Barclays Capital sänker riktkursen för Lundin Energy till 255 kr från 280 kr. Rekommendationen outperform upprepas. Det framgår av en analys. I den inledande handeln på tisdagen backade aktien 0,6 procent till 189 kr.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för SHB till köp från behåll. Riktkursen sänks till 91 från 92 kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

Danske Bank Markets har inlett bevakning av First North-listade Intervacc, verksamt inom djurhälsa, med köprekommendation. Riktkursen har satts till 80 kr. Det framgår av en analys. Intervacc betalades på tisdagsförmiddagen i 54,50 kr, en uppgång med 11,7 procent från stängning dagen före.

 

 

 

 

 

Aktie
Entras styrelse avvisar SBB:s bud
Foto: AP/TT
Wall Street
Breda uppgångar i New YorkDow Jones på ny rekordnivå
Bostad
Så rika har vi blivit på att äga bostaden40-talisten har ”bott ihop” 9 miljoner kr
Börsen
Stängning klart uppåt
Foto: Shutterstock
Placera
SEB Outlook: Revansch för utdelningsaktierna nästa år"Ökade investeringar och minskad oro i finansmarknaden"
Aktie
SBB lägger bud på norskt fastighetsbolagBåda aktierna handelsstoppades innan beskedet
Analys
Goldman Sachs: Färre reor ger positiv trend för H&M
Placera
"Vaccinet väger tyngre än smittspridningen"Aktiechefen: Börsen stark ända till årsskiftet
Analys
UBS: Lundin Energy välpositionerat i oljesektorns förändring
Foto: Vidar Ruud/NTB/TT
Sektor
Brittiskt karantänsbesked lyfter turismaktierna
Foto: Gorm Kallestad/TT
Aktie
Volvo säger upp avtalet med BiliaAktien faller 25 procent
Foto: istockphoto
Analyser
Här är tisdagens färska köprekar
Börsen
”Extrem girighet på marknaden”Swedbanks eget ”skräckindex” slår i taket
Notering
DI: Nordnets teckningskurs i mitten av intervallet
Balder tog in nästan 3 miljarder
Pandemin
Astras vd: Fler vaccin krävs för att mota pandemin
USA
Biden vill ha Yellen som finansministerVar Fed-chef i fyra år
Asien
Vaccinhopp lyfter Asiens börser
Foto: Janerik Henriksson/TT
Bud
Evolution fullföljer budet på NetentNetent ska avnoteras
Aktie
Scania ska börja tillverka i Kina
USA
Övergång till Biden kan inledas
Krönika
Hernhag: Galenskap med facit på hand
Placera
Handelsbanken: Så ska du placera just nu"Marknaden blickar framåt"
Analyser
Här är måndagens färska köprekar
Foto: istockphoto
Bostad
Swedbanks boindex: Bostadsköpkraften minskar"Allt svårare köpa bostad för dem som inte redan äger en"