Analyser Ett par nya köprekommendationer har hittills publicerats av analysföretagen under tisdagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Trelleborg till 190 kr från 170 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Trelleborgs operativa utveckling förbättrades tydligt under perioden fjärde kvartalet 2019 till andra kvartalet 2020 och det finns anledning att tro att mer av det kommer, skriver DNB som pekar på god kostnadskontroll och snabb tillväxt inom jordbruk och gaffeltruckdäck. Vidare finns kurspotential i att Trelleborg går ur underpresterande verksamheter, enligt analysen. Aktien stängde till 157,45 kr på måndagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Sandvik till 200 kr från 195 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde till nivån 179,60 kr på måndagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Husqvarna till 95 kr från 80 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 93,56 kr.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Nokia till 4,50 euro från 4,80 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Riktkurssänkningen görs efter att konkurrenten Samsung tecknat ett 5G-avtal med Nokias, och Ericssons, amerikanska teleoperatörskund Verizon. ”Vi bedömer att affären hos Samsung sker framför allt på bekostnad av Nokia, och det här är ytterligare en signifikant förlust inom RAN-marknaden”, skriver Kepler Cheuvreux.

Analyshuset befarar att Nokia kan förlora cirka 1,2 miljarder dollar per år i försäljning till Verizon när Samsung nu kommit in.