Analyser UPPDATERAS Morgan Stanley inleder bevakning av ett svenskt bolag på storbolagslistan. Analysföretaget har inte bevakat bolaget sedan 2012.

Morgan Stanley inleder bevakning av Swedish Match igen och banken sätter rekommendationen till övervikt. Det rapporterar Reuters. Riktkursen sätts till 570 kr. Aktien stängde på drygt 467 kr på måndagen och den har gått upp med nästan 45 procent sedan årsskiftet. Såvitt Nyhetsbyrån Direkt känner till har Morgan Stanley inte bevakat Swedish Match sedan 2012.

SEB höjer sin rekommendation för förpackningsföretaget Billerud Korsnäs till köp från sälj. Riktkursen justeras samtidigt upp från 95 till 120 kr. Det rapporterar Bloomberg News. Billerud Korsnäs-aktien stängde vid 107,50 kr på måndagen efter det webbsända kapitalmarknadsevent som förpackningsbolaget anordnade på förmiddagen.

Redeye höjer sin riktkurs för spelbolaget THQ Nordic som i ett basscenario nu ligger på 245 kr, upp från tidigare 212 kr. Det framgår av en analys. På torsdagen stängde THQ på 194 kr.

SEB Equities sänker sin rekommendation för byggbolaget NCC till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på 169 kr. Det skriver Bloomberg First Word. Vid måndagens stängning handlades NCC-aktien till drygt 160 kr.

Den tyska banken Commerzbank sänker rekommendationen för Berlinbaserade Zalando till behåll, från tidigare köp. Det framgår av Bloomberg. Riktkursen sänks från 53 till 40 euro. Aktien handlas på tisdagen ned med cirka 15 procent till strax under 36 euro efter det Kinnevikdelägda bolagets vinstvarning för tredje kvartalet samt för helåret.

Kreditvärderingsföretaget Moody’s har höjt kreditbetyget för Sagax till Baa3, den lägsta ”investment grade”-nivån. Utsikterna för det nya betyget är stabila. Det framgår av ett pressmeddelande. ”En investment grade-rating förbättrar Sagax finansieringsförutsättningar på kapitalmarknaden och innebär en lägre refinansieringsrisk och lägre finansieringskostnad”, fortsätter bolaget. Tidigare kreditbetyg var Ba1 med positiva utsikter, alltså en nivå just under så kallad ”investment grade”. I samband med att Sagax aviserade att det skulle genomföra en obligationsemission i slutet av augusti i år påpekades det att en följd av emissionen förväntades bli ett höjt kreditbetyg till Baa3 från Moody’s.