Analyser (Uppdateras) Flera höjda rekommendationer finns bland tisdagens färska analyser från analysföretagen.

Citi Investment Research höjer sin rekommendation för Electrolux till neutral från sälj. Det framgår av Bloomberg. De kortsiktiga negativa effekterna, inklusive december månads vinstvarning och en oväntat låg guidning om kostnadsbesparingar 2020, är nu i grova drag inprisad i kursen, anser Citis analytiker.

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för Atlas Copco till jämvikt från tidigare undervikt. Riktkursen för A-aktien är oförändrat 330 kr. Det framgår av en analys. Atlas Copco A stängde till kursen 347 kr på måndagen.

DNB Markets sänker riktkursen för HMS Networks till 170 kr från 200 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien i HMS backade med nästan 10 procent till 150,20 kr på måndagen efter bolagets delårsrapport.

Bank of America Merrill Lynch höjer sin rekommendation för Kone till neutral från underperform. Det framgår av Bloomberg.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Dometic till 105 kr från 110 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. ”Dometic rapporterade ett svagt fjärde kvartal på de flesta marknaderna”, konstaterar Kepler Cheuvreux, som sänker sina vinstestimat för 2020 och 2021. Dometic stängde till kursen 85,58 kr på måndagen.

Handelsbanken Capital Markets återupptar bevakningen av SSAB och sätter rekommendationen till behåll och riktkursen till 30 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien i SSAB (A) stängde på cirka 30 kr på måndagen.

Evli Bank sänker sin rekommendation för Stora Enso till behåll från köp. Riktkursen sänks till 12,50 från 13,50 euro. Det framgår av Bloomberg. Stora Ensos aktie handlades till 11,87 euro på tisdagsförmiddagen.