Analyser (Uppdateras) Ett antal analyser har publicerats på tisdagen, bland andra har de nordiska storbankerna alla fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Nordea till köp från behåll. Riktkursen höjs till 75 från 69 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Höjningen motiveras bland annat med att ledningen för Nordea är medveten om de stora utmaningar banken står inför. Banken kommer därför sannolikt att presentera ett åtgärdsprogram i samband med att nya finansiella mål presenteras under hösten, resonerar Danske som även pekar på att aktien handlas på 10-årslägsta sett till vissa nyckeltal.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för SHB till behåll från sälj. Det framgår av en analys. För DNB och Swedbank upprepas behåll medan SEB får en upprepad köprekommendation med riktkursen 101 kr. Även Danske Bank får rekommendationen köp upprepad med ny riktkurs om 130 danska kr, från tidigare 140 danska kr.

Jefferies International höjer riktkursen för Camurus till 120 kr från 106 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det skriver Reuters. Aktien i Camurus stängde på 83 kr på måndagen och den har gått upp med 35,5 procent sedan årsskiftet.

Credit Suisse höjer riktkursen för Essity till 310 kr från 275 kr. Rekommendationen neutral upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Aktien stängde på 291,50 kr på måndagen och den har gått upp med 34 procent sedan årsskiftet.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Norwegian till köp från behåll. Riktkursen höjs till 45 från 39:10 norska kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Aktien stängde på 31,02 kr i måndags och aktien har fallit med 69 procent sedan årsskiftet.

Pareto Securities höjer riktkursen för Kinnevik till 310 kr från 280 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Mjukvaruleverantören inom strålbehandling, Raysearch, har fått en höjd riktkurs av Carnegie till 160 kr från tidigare 130 kr. Rekommendationen ligger kvar vid behåll. Det framgår av en analys på tisdagen. En högre aktiekurs kan berättigas av ett förbättrat kassaflöde samt resultatets kvalitet. Carnegie uppger däremot att aktiens kursuppgång efter rapporten tycks vara överdriven. Analyshuset har hyst en oro över huruvida Raysearch kan fortsätta växa utan att bolaget lockar till sig fler kunder.