Analyser Den starka prisutvecklingen på guld under de senaste veckorna har resulterat i ett par höjda riktkurser för Lundin Gold i tisdagens analysskörd.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Lundin Gold till 56 kronor från 40 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 56,10 kr på måndagen och den har gått upp med nästan 72 procent sedan årsskiftet.

Även Nordea Markets höjer riktkursen för Lundin Gold, till 65 kr från 44 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Höjningen motiveras med det högre guldpriset samt med att produktionen vid Lundin Golds gruva Fruta del Norte börjar närma sig.

Exane BNP Parisbas inleder bevakning av fordonsbolaget Traton och sätter rekommendationen till outperform. Det rapporterar Bloomberg News. Riktkursen sätts till 29 euro. Aktien, som även är noterad i Stockholm, handlas kring 23,30 euro i Frankfurt vid 11-tiden på tisdagen.

Exane BNP Paribas återupptar bevakningen av Volvo med rekommendationen underperform och riktkursen 115 kr. Det rapporterar Bloomberg News. Aktien handlas ned 2,2 procent på tisdagen till nivåer strax över 129 kr.