Analyser (Uppdateras) En ny köprek finns bland tisdagens färska analyser efter måndagens täta ström från analyshusen.

Kepler Cheuvreux tar upp bevakning av Storytel med rekommendationen köp och riktkurs 144 kr. Det framgår av ett marknadsbrev på tisdagen. Storytel stängde på 103,60 på måndagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Sagax till 90 kr från 82 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Morgan Stanley sänker riktkursen för Autoliv till 80 dollar från 90 dollar. Rekommendationen jämvikt upprepas. Det framgår av Bloomberg.

Nordea Markets sänker riktkursen för MTG till 140 kr från 165 kr efter måndagens kvartalsrapport. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

SEB Equities sänker också riktkursen för MTG, till 115 kr från 128 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg.

Nordea sänker rekommendationen för den finländska kemikoncernen Kemira till behåll från köp. Det framgår av en analys. Banken anger ett rättmätigt värde (fair value) på 14,52 euro per aktie. I den inledande handeln i Helsingfors på tisdagen handlas aktien till 13,17 euro.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Lindab till 115 kr från 88 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Wallenstam till behåll från köp. Riktkursen höjs till 104 från 102 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.