Analyser (Uppdateras) Bland tisdagens aktierekar finns bland annat en höjd rekommendation för Klövern, efter Corems bud på bolaget.  

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Klövern till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 15,40 från 13 kr. Det framgår av en uppdatering från banken på tisdagen, dagen efter Corem lade ett aktiebaserat bud på Klövern. Aktien i Klövern gick upp med 10,6 procent på måndagen och stängde på 14,37 kr.

SEB Equities höjer riktkursen för Securitas till 160 kr från 143 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 147,10 kr på måndagen och den har gått upp cirka 11 procent sedan årsskiftet.

Carnegie sänker sin rekommendation för Electrolux till behåll från köp. Riktkursen höjs till 255 från 245 kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX.

Barclays inleder bevakning av det norska vätgasbolaget Nel med rekommendationen övervikt. Riktkursen sätts till 40,50 norska kr. Det framgår av en sektoranalys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien i Nel, som under de senaste veckorna fallit från kurstoppen kring nästan 36 norska kr i början av året, stängde på 22,90 norska kr i Oslo på måndagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Assa Abloy till 280 kr från 250 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på tisdagsmorgonen. Assa Abloy stängde på 247,70 kr på måndagen.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för GHP Specialty Care till 30 kr från 28 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Danske ser bolagets nya finansiella mål som aggressiva men nåbara med tanke på att bolaget undertecknar nya kontrakt inom vårdsamverkan. Aktien stängde på 24,85 kr på måndagen och den har backar med 7,6 procent de tre senaste månaderna.

UBS sänker sin rekommendation för Volvo till sälj från neutral. Riktkursen sänks till 188 från 212 kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. Aktien stängde på 224 kr på måndagen och den har gått upp med 15,5 procent sedan årsskiftet.

SEB Equities sänker riktkursen för Nent till 540 kr från 550 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. SEB har uppdaterat sina estimat och bland annat tagit hänsyn till antalet nya aktier från bolaget emission.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Yara till behåll från köp. Riktkursen är 450 norska kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Yara stängde på 448,50 norska kr i Oslo på måndagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Intrum till 310 kr från 280 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Mangold inleder uppdragsbevakning av Spotlight-listade Gigger Group med en köprekommendation och riktkursen 4,50 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 2,95 kr på måndagen och den har gått upp med 243 procent sedan årsskiftet. Uppdragsbevakning innebär att bolaget betalar för bevakningen och analysen. Gigger Groups tjänster är baserade på bolagets digitala plattform som kan användas till schemaläggning, löner och andra saker inom personalhantering.

Erik Penser Bank höjer det banken kallar motiverat värde för aktien i bettingbolaget Kindred till 200 kr, upp från tidigare 140 kr. Det framgår av en analys som släpptes på tisdagen. Banken tror att bolaget kan överraska positiv i samband med rapporten för det första kvartalet. Dessutom menar Erik Penser att bolagets potential i USA inte reflekteras i nuvarande kursnivå. Aktien handlas kring 145 kr på tisdagen.