Analyser (Uppdateras) Ett antal nya riktkurser och aktierekommendationer åt "båda hållen" finns bland analysföretagens färska analyser.

Nordea Markets höjer riktkursen för FLSmidth till 280 danska kr från 255 danska kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 238,50 danska kr i Köpenhamn på måndagen.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Lundin Energy till 365 kr från 301 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 278,10 kr på måndagen.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Equinor till köp från behåll. Riktkursen höjs till 240 från 155 norska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 167,30 norska kr i Oslo föregående handelsdag.

Nordea Markets återupptar bevakning av det danska livsmedelsbolaget Chr Hansen och sätter rekommendationen köp. Riktkursen är 650 danska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 565,60 danska kr i Köpenhamn föregående handelsdag.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för det danska containerbolaget Maersk till sälj från köp. Riktkursen sänks till 13.000 från 15.250 danska kr. Det framgår av en uppdatering från banken. B-aktien stängde på 14.825 kr på måndagen.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Volvo till behåll från köp. Riktkursen sänks till 220 från 240 kr. Det framgår av en analys efter att Volvo på måndagskvällen varnat för att halvledarbristen tvingar fram produktionssänkningar.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Volvo till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på 245 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Sänkningen motiveras med den starka kursutvecklingen under 2021 i kombination med osäkerheten vad gäller bolagets produktion nu ökar. Aktien stängde på 234,40 kr på måndagen. På tisdagen strax efter lunch hade både A- och B-aktien tappat nästan 7 procent.

Carnegie höjer riktkursen för Getinge till 290 kr från 275 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 242,50 kr på måndagen.

Goldman Sachs har återupptagit bevakning av SSAB med rekommendationen köp. Riktkursen är 48 kr. Det rapporterar nyhetstjänsten The Fly. SSAB är det bolag som är i bäst position för att dra nytta av fördelarna från ett uppsving för stålcykeln relativt till dess sektorkollegor, skriver den bevakande analytikern Jack O’Brien, enligt The Fly. SSAB:s A-aktie stängde på 41,76 kr föregående handelsdag.

Carnegie återupptar bevakning av Bavarian Nordic med köprekommendation och riktkurs 400 kr (230). Det framgår av ett morgonbrev. Carnegie ser Bavarian som en stark aktör inom vaccinområdet, heter det. Bavarian Nordic stängde på kring 302 danska kr på måndagen.

Redeye initierar bevakning av miljöteknikbolaget Scandinavian Enviro Systems och har kommit fram till en värdering om 3,90 kr per aktie i ett basscenario. Det framgår av en analys som släpptes på måndagen. Värderingsintervallet, från ”bear-” till ”bull-case”, sträcker sig från 0,50 till 9,60 kr per aktie. Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser där bolaget betalar för bevakningen. Enviro-aktien stängde på 2,05 kr på måndagen.