Analyser (Uppdateras) Ett antal nya riktkurser och aktierekommendationer åt "båda hållen" finns bland analysföretagens färska analyser.

Nordea Markets höjer riktkursen för FLSmidth till 280 danska kr från 255 danska kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 238,50 danska kr i Köpenhamn på måndagen.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Lundin Energy till 365 kr från 301 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 278,10 kr på måndagen.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Equinor till köp från behåll. Riktkursen höjs till 240 från 155 norska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 167,30 norska kr i Oslo föregående handelsdag.

Nordea Markets återupptar bevakning av det danska livsmedelsbolaget Chr Hansen och sätter rekommendationen köp. Riktkursen är 650 danska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 565,60 danska kr i Köpenhamn föregående handelsdag.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för det danska containerbolaget Maersk till sälj från köp. Riktkursen sänks till 13.000 från 15.250 danska kr. Det framgår av en uppdatering från banken. B-aktien stängde på 14.825 kr på måndagen.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Volvo till behåll från köp. Riktkursen sänks till 220 från 240 kr. Det framgår av en analys efter att Volvo på måndagskvällen varnat för att halvledarbristen tvingar fram produktionssänkningar.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Volvo till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på 245 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Sänkningen motiveras med den starka kursutvecklingen under 2021 i kombination med osäkerheten vad gäller bolagets produktion nu ökar. Aktien stängde på 234,40 kr på måndagen. På tisdagen strax efter lunch hade både A- och B-aktien tappat nästan 7 procent.

Carnegie höjer riktkursen för Getinge till 290 kr från 275 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 242,50 kr på måndagen.

Goldman Sachs har återupptagit bevakning av SSAB med rekommendationen köp. Riktkursen är 48 kr. Det rapporterar nyhetstjänsten The Fly. SSAB är det bolag som är i bäst position för att dra nytta av fördelarna från ett uppsving för stålcykeln relativt till dess sektorkollegor, skriver den bevakande analytikern Jack O’Brien, enligt The Fly. SSAB:s A-aktie stängde på 41,76 kr föregående handelsdag.

Carnegie återupptar bevakning av Bavarian Nordic med köprekommendation och riktkurs 400 kr (230). Det framgår av ett morgonbrev. Carnegie ser Bavarian som en stark aktör inom vaccinområdet, heter det. Bavarian Nordic stängde på kring 302 danska kr på måndagen.

Redeye initierar bevakning av miljöteknikbolaget Scandinavian Enviro Systems och har kommit fram till en värdering om 3,90 kr per aktie i ett basscenario. Det framgår av en analys som släpptes på måndagen. Värderingsintervallet, från ”bear-” till ”bull-case”, sträcker sig från 0,50 till 9,60 kr per aktie. Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser där bolaget betalar för bevakningen. Enviro-aktien stängde på 2,05 kr på måndagen.

 

Analyser
Här är fredagens köprekar
Börsen
Stark rekyl uppåt
Foto: Copyright (c) 2018 Shutterstock. No use without permission.
Bostad
Mäklarstatistik: Villapriserna fortsatte uppåtMen bostadsrättsprisena oförändrade i april
Aktieportföljen
Fortsatt starkt i portföljens defensiva innehav
Aktie
Clas Ohlsons försäljning sjönk mer än väntat
Foto: Jessica Gow/TT
Rapport
Boozt prickade förväntningarna
Foto: Morgan Ekner/istockphoto
Aktiechatt
Klockan 10: Aktiechatt med Marcus Hernhag
Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Rapport
Väntad förlust för Storytel
Rapport
Ökad vinst för Scandi Standard
Notering
Julander tar Linc till börsen
Rapport
Mekonomen förbättrade resultatet
Börsen
Uppåt på Asiens börser
Foto: AP/TT
Wall Street
Spurt gav plusstängning i New York
Foto: Copyright (c) 2018 Aritra Deb/Shutterstock. No use without permission.
Aktier
Norska daytrayders flockas kring svenska aktierFem av de tio mest handlade är svenska värdepapper
Resor
Ryanair öppnar 21 linjer från ArlandaBörjar konkurrera med SAS även på inrikesmarknaden
Krönika
Lindberg: Svenskbörsen i topp när eufori bryter utMen Fed avgör framtiden
Aktie
Blecher: Ett bortglömt fastighetsbolagHandlas med rejäl rabatt
Foto: Shutterstock
Råvaror
Koppar den "nya oljan"Lågt utbud lyfter priset till rekordnivåer
Notering
Amerikanskt elnätsbolag noteras på First NorthTar in 1,26 miljarder från kvalificerade investerare
Foto: istockphoto
Analyser
Här är torsdagens färska köprekar
Foto: Copyright (c) 2015 g0d4ather/Shutterstock. No use without permission.
Blankning
SEC överväger hårdare regler för blankningTar i med hårdhandskarna mot spekulationshets
Skatt
Löfven på Facebook: Ingen ny fastighetsskatt
Foto: Copyright (c) 2020 itsflowingtothesoul/Shutterstock. No use without permission.
Krönika
Hammarlund: Priserna på fritidshus har rusat i höjdenBåstad fortsatt i topp
Placera
SEB: Fem köptips med potential
Köptips
AFV: En aktie att köpa"Goda odds gräva guld i USA"