Aktierekar En sänkt rekommendation för SKF och en del justeringar i den finska verkstadssektorn är några av de aktierekar som hittills publicerats på tisdagen.

Jefferies International sänker sin rekommendation för SKF till underperform från behåll. Riktkursen sänks till 123 från 165 kronor. Aktien stängde på måndagen på 146:50 kronor.

Bank of America inleder bevakning av Vitrolife med en rekommendation om underperform och en riktkurs på 110 kronor. Bank of America ser en ökad konkurrens för Vitrolife inom region APAC, det vill säga Asien och Stillahavsområdet. Detta tillsammans med en svag makroomgivning väntas utgöra en svår utgångspunkt vid 2023. Vitrolifes premiumvärdering är i skenet av framtida tillväxt inte berättigad, enligt analyshuset.

DNB Markets sänker riktkursen för Volvo Cars till 48 kronor från 66 kronor. Rekommendationen sälj upprepas. Volvo Car stängde på 51:68 kronor på måndagen.

DNB Markets sänker riktkursen för NCC till 125 kronor från 155 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev efter NCC:s vinstvarning. NCC B stängde på 83:05 kronor i måndagens handel.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för NCC till 90 kronor från 110 kronor. Rekommendationen behåll upprepas.

Handelsbanken Capital Markets har ändrat sina kortsiktiga – på tre månaders sikt – rekommendationer för tre finländska verkstadsbolag. Metso Outotec sänks från köp till sälj och Cargotec sänks från behåll till sälj medan Kone höjs från behåll till köp.