Analyser (Uppdateras) Trots en relativ sommarstiltje och en dryg vecka kvar till nästa rapportsäsong, publicerar ändå analyshusen en del nya rekommendationer. Här är tisdagens skörd.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för OX2 till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 77 från 75 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Aktien var upp 1,5 procent till 73,50 kr under tisdagsmorgonen.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Stillfront till sälj från behåll. Riktkursen är 20 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Aktien handlades ned 4,2 procent till 24,42 kr under den inledande tisdagshandeln.

UBS sänker sin rekommendation för Novo Nordisk till sälj från neutral. Det framgår av ett marknadsbrev.

JP Morgan sänker sin rekommendation för Danske Bank till undervikt från neutral. Det framgår av ett marknadsbrev.

Pareto Securities återupptar bevakning av oljebolaget Shamaran med köprekommendation och riktkurs 1,20 kr. Det framgår av en uppdatering från analyshuset. Shamarans förvärv av Tepkri Sarsang i fjol, som innehar ett 18-procentigt ägande av Sarsang-licensen i Irak, väntas i närtid vara slutfört och kommer leda till en dryg fördubbling av Shamarans produktion, motsvarande cirka 20 000 fat per dag. Slutförandet av förvärvet sker i rättan tid, enligt Pareto som hänvisar till ”rätt tillfälle i oljepriscykeln”. Med produktionsökningen från förvärvet spår analyshuset att Shamaran kommer generera ett fritt kassaflöde i nivå med oljebolagets börsvärde under 2024, räknat på ett förväntat Brentpris om cirka 100 dollar per fat. ”Kombinerat med en 60 procents rabatt i förhållande till vårt NAV-värde (substansvärde), bedömer vi att detta innebär en potential för aktien att dubblas till vår nya riktkurs på 1,20 kr, med framtida M&A:s som skulle leda till en ännu större uppsidepotential”, skriver Pareto. Strax före 12-tiden på tisdagen var aktien upp 9,5 procent till 0,69 kr.