Aktietips Swedbank kastar ut Skanska från bankens fokusportfölj och ersätter aktien med Nent.

Nent är en av Nordens största underhållningsleverantörer och driver bland annat strömningstjänster som Viaplay och tv-kanaler som TV3 och TV8 med flera. Dessutom äger Nent ett antal radiostationer, skriver Swedbanks placeringssajt Aktiellt

Analyshuset Kepler Cheuvreux, som ansvarar för Swedbanks aktieanalys, konstaterar att Nent:s femårsplan bland annat innehåller en ambition att årligen växa de nordiska intäkterna med 13-15 procent i genomsnitt till 2025.

”Det ska i huvudsak ske genom en dubblerad abonnentbas i Norden för Viaplay, från 3 miljoner till 6 miljoner, samtidigt som rörelsemarginalen ska öka från 8 procent till 15 procent och långsiktigt till 20 procent”, skriver analytikern.

Dessutom har Nent en snabb internationell expansionstakt.

”Hittills har Viaplay lanserats i Baltikum och Polen USA lanseras vidare under december, medan Nederländerna lanseras under första kvartalet nästa år. Under 2022-2023 lanseras vidare Storbritannien, Kanada, Tyskland, Schweiz och Österrike”, skriver Kepler Cheuvreux analytiker.

Kepler Cheuvreux påpekar också att Nent investerar stort i originalinnehåll. Dessutom saknar bolagets nordiska sporträttigheter motstycke.

”Givet den starka ställning bolaget har i Norden, drivet av dess nordiska originalinnehåll och dess sporträttigheter, samt den mycket höga internationella tillväxttakt som Viaplay nu står inför, finner vi bolaget attraktivt värderat”, skriver analytikern och rekommenderar köp med riktkursen 700 kr vilket innebär en potentiell uppsida på nästan 60 procent.

Swedbank fokusportfölj är en fokuserad och diversifierad svensk basportfölj. Den bygger på Swedbanks tematiska aktiestrategi och Kepler Cheuvreux´s fundamentala bolagsanalys. Den består av 12 till 16 aktier och placeringshorisonten är 3-6 månader, skriver Swedbank.