Aktietips I Swedbanks senaste uppdatering av bankens sektorfavoriter åker Ahlström-Munksjö ut och ersätts i stället av BillerudKorsnäs i sektorn basindustri.

På Swedbanks placeringssajt Aktiellt framkommer att banken med den osäkerhet som råder främst förordar bolag som kan ha större möjlighet att hantera nuvarande marknadsklimat. Dessutom lockar bolag som kan komma att ha en relativt tidig återhämtning.

Med det sagt så kastas alltså Ahlström-Munksjö ut från sektorfavoriterna till förmån för BillerudKorsnäs.

Enligt Kepler Cheuvreux, som står bakom Swedbanks aktieanalys, så är BillerudKorsnäs förpackningsverksamhet relativt opåverkad av covid-19-krisen.

”Med medvind från lägre insatskostnader, så som lägre energipriser, ser vi att företaget är i en bra position detta svåra år”, skriver analytikern.

Tillväxten för vätskekartongsegmentet ser dessutom ljus ut då utsikterna för mejeri- och dryckesprodukter är goda. Detta samtidigt som det pågår ett skifte från plast till förmån för grönare material.

En annan sak som är positiv är upprampningen av den nya kartongmaskinen KM7 som bedöms ge en positiv effekt.

”Vi ser det som realistiskt att KM7 skulle kunna generera ett ebitda-resultat om 1,2 miljarder kronor 2023. Utifrån denna prognos för 2023 handlas aktien då till ett P/E på 9,1x. Givet dess stabilitet, tillväxt och prissättningskraft inom vätskekartong anser vi att detta är alldeles för lågt”, skriver Kepler Cheuvreux analytiker och rekommenderar köp med riktkursen 160 kr vilket motsvarar en uppsida på cirka 20 procent.