Analyser (Uppdateras) Även om skärtorsdagen är en halvdag på börsen fortsätter analyshusen att publicera nya analyser med förändrade riktkurser och nya rekommendationer. Här är torsdagens skörd.

SEB Equities höjer riktkursen för Sandvik till 265 kr från 245 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 238,60 kr på onsdagen.

Carnegie höjer sin rekommendation för Mycronic till köp från behåll. Riktkursen 240 kr ligger fast. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien stängde på 205 kr föregående handelsdag.

Pareto Securities höjer sin riktkurs för djurhälsobolaget Swedencare till 550 kr från tidigare 510 kr med en bibehållen köprekommendation. Det framgår av en analys. På onsdagen blev det känt att Swedencare förvärvar det amerikanska bolaget RXV Enterprises. Aktien stängde på 419 kr på onsdagen.

Carnegie höjer riktkursen för Q-linea till 185 kr från 170 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien stängde på 163,50 kr på onsdagen.

Carnegie inleder bevakning av marknadsundersökningsföretaget Cint med köprekommendation och riktkurs 97 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 82,40 kr på onsdagen. Carnegie var rådgivare i samband med Cints börsnotering som genomfördes i februari 2021.

Även Nordea inleder bevakning av Cint och sätter sin rekommendation till köp. Det framgår av en analys. Riktkursen sätts till 96 kr. Nordea var också rådgivare till bolaget och hanterade introduktionserbjudandet som föregick börsnoteringen i mitten av februari.