Analyser (Uppdateras) Analyshusen fortsätter att publicera många nya analyser efter att rapportsäsongen inletts. I onsdagens skörd får bland annat Getinge flera nya riktkurshöjningar.

Pareto Securities höjer riktkursen för Getinge till 320 kr från 300 kr, efter kvartalsrapporten på tisdagen. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på onsdagsmorgonen. Getinge stängde strax över 270 kr på tisdagen.

SEB Equities höjer också riktkursen för Getinge, till 301 kr från 280 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 270,40 kr på tisdagen, upp 1,1 procent, efter bolagets rapport för det första kvartalet.

DNB Markets höjer riktkursen för Getinge till 320 kr från 305 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Carnegie höjer riktkursen för Getinge till 315 kr från 290 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Carnegie höjer riktkursen för Nordnet till 200 kr från 164 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde strax under 164 kr på tisdagen.

UBS höjer riktkursen för Fingerprint Cards till 40 kr från 33 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys med titeln ”Delivering despite constraint capacity” som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien i biometribolaget steg med 25 procent till 33,10 kr på tisdagen efter bolagets rapport för det första kvartalet.

Carnegie höjer riktkursen för Bufab till 305 kr från 250 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien gick upp med 5,9 procent på tisdagen och stängde på 251,50 kr.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Evolution till 1.400 kr från 980 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett morgonbrev. Aktien stängde på 1.395 kr på tisdagen.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Elux Pro till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 48 från 40 kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX.

Nordea Markets höjer riktkursen för Nobia till 94 kr från 83 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Nobia-aktien stängde på tisdagen på 72,30 kr.

SEB Equities höjer riktkursen för Boliden till 372 kr från 345 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på tisdagen på 327 kr.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Sandvik till köp från behåll. Riktkursen höjs till 270 från 260 kr. Det framgår av en analys. Aktien backade med cirka 5 procent till 223,20 kr på tisdagen efter bolagets rapport för det första kvartalet.

SEB Equities sänker däremot sin rekommendation för Sandvik, till behåll från köp. Riktkursen sänks till 240 från 265 kr. Det framgår av en analys. Aktien backade med cirka 5 procent till 223,20 kr på tisdagen efter bolagets rapport för det första kvartalet.

Nordea Markets höjer riktkursen för Instalco till 400 kr från 343 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 337,20 kr.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Bonesupport till 80 kr från 75 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Pareto Securities höjer riktkursen för Aspire till 83 kr från 74 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på onsdagsmorgonen. Aspire stängde på 65,40 kr på tisdagen.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Byggmax till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 75 från 70 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 78,50 kr, upp 3,7 procent, efter bolagets rapport för det första kvartalet.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Skanska till 265 kr från 250 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på tisdagen på 224,70 kr.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Avanza till 360 kr från 340 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på tisdagen på 309 kr.

DNB Markets höjer också riktkursen för Avanza, till 350 kr från 300 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på onsdagsmorgonen. 

Carnegie sänker sin rekommendation för det danska transportbolaget DSV Panalpina till behåll från köp. Riktkursen höjs till 1.395 från 1.350 danska kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 1.302:50 danska kr i Köpenhamn på tisdagen.

ABG Sundal Collier har sänkt sin rekommendation för Resurs till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på 50 kr. Det framgår av en analys som släpptes på onsdagsmorgonen.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Peab till behåll från köp. Riktkursen höjs till 125 från 115 kr. Det framgår av en analys.

 

Notering
Trustly skjuter på noteringen efter FI-kritik
Foto: Shutterstock
Placera
Blackrock: Därför gillar vi tillväxtmarknaderLåga värderingar kan ge boost efter skakig inledning på året
Foto: istockphoto
Analyser
Här är onsdagens många köprekar
Foto: AP/TT
Wall Street
Återhämtning på Wall Street
Börsen
Ericsson stärkte Stockholmsbörsen
Börsen
Strateger: Börsfallet ett kortsiktigt återtåg"Faang-bolagens rapporter nästa vecka blir avgörande"
Spara
Bankutmanaren som ger högst sparräntaOch hela åtta institut på delad andraplats
Bolån
"SHB har höga ambitioner inom bolåneområdet"
Foto: Erik Simander/TT
Analys
UBS: Stark biometrimarknad bakom höjda estimat för Fingerprint
Foto: Johan Nilsson/TT
Analys
ABG: Risk för nytt kvartal med lägre räntenetto för Resurs
Foto: Johan Nilsson/TT
Analys
DNB: Begränsad uppsida i PeabBanken slopar köprek
Foto: Janerik Henriksson/TT
Analys
Kepler höjer Evolutions riktkurs"Förvärvet av BTG kan öka omsättningen med upp till 5 procent"
Rapport
Ericsson slog vinstförväntningarnaMen försäljningen var under förväntan
Rapport
Handelsbankens vinst högre än väntat
Notering
Intervju: Hemnets vd räds inte hög värdering inför noteringen
Aktie
Omvänd vinstvarning från Zalando
Notering
Hernhag: Risktagare chansar på dyrt HemnetMen begränsad potential sett till värderingen
Blankning
Blankningar på rekordlåga nivåer
20/4
Trading Direkt: Analytikerintervju om Stillfront
Foto: Henrik Montgomery/TT
Analys
ABG sätter "sälj" på Betsson"Skeptisk till USA-expansionen"
Köptips
DNB: Scandic vinnare på återhämtningenUtfärdar köprek på hotellbolaget
Bostad
Normalisering efter pandemin kan dämpa boprisrallyt
Analyser
Här är tisdagens köprekar
Lång noteringskö i NordenABG hanterar 40 IPO:s samtidigt
Foto: Copyright (c) 2018 Pilotsevas/Shutterstock. No use without permission.
Konjunktur
Swedbank: Ökad tillväxt i sikte"Sverige i startblocken för en rejäl återhämtning"