Analyser (Uppdateras) Vi är mitt i inledningen av årets första rapportperiod och analyshusen producerar mängder av nya köprekommendationer och höjda riktkurser. Både Ericsson och Atlas Copco har fått flera rekommendationshöjningar under onsdagen.

Barclays Capital höjer riktkursen för Ericsson till 160 kr från 155 kr. Rekommendationen övervikt upprepas. Det skriver Reuters. B-aktien steg 7,6 procent på tisdagen och stängde på 108,02 kr efter att då ha kommit med bokslut.

Även Nordea Markets höjer riktkursen för Ericsson, till 132 kr från 128 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Carnegie höjer också riktkursen för Ericsson till 122 kr från 115 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Ericsson till 145 kronor från 135 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Carnegie höjer sin rekommendation för Atlas Copco till köp från behåll. Riktkursen höjs till 600 från 580 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. A-aktien stängde på 516 kr föregående handelsdag och steg 1,9 procent till 525,60 kr tidigt på onsdagen.

Även Pareto Securities höjer sin rekommendation för Atlas Copco till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar på 620 kr. Det framgår av en analys.

Kepler Cheuvreux höjer också sin rekommendation för Atlas Copco, till köp från behåll. Riktkursen är fortsatt 615 kr. Det framgår av ett morgonbrev. ”Vi bedömer att helårsrapporten för 2021 bekräftar företagets starka position. Utsikterna på kort sikt är starka och vi förväntar oss att de förblir så givet de branschtrender som bolaget är utsatt för. Ökade kostnader för inköp kommer att belasta 2022 men företaget är starka i sin prissättning. Aktien har varit svag, vilket ger en attraktiv ingång till en kvalitetsaktie”, skriver Kepler Cheuvreux.

DNB Markets sänker däremot riktkursen för Atlas Copco till 570 kr från 640 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för danska Coloplast, som utvecklar och säljer sjukvårdsprodukter, till behåll från sälj. Det framgår av en analys.

DNB Markets höjer också sin rekommendation för Coloplast, till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 1 000 från 985 danska kr. Det framgår av en analys.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Lundin Energy till behåll från minska. Riktkursen höjs till 390 från 310 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på tisdagen på 355,30 kr.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Addtech till köp från behåll. Riktkursen sänks till 174 från 191 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 158 kr föregående handelsdag.

Carnegie drar upp sin riktkurs för Astra Zeneca till 1 280 kr från 1 200 kr till följd av förstärkningen på sistone av dollarkursen mot svenska kronan. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en uppdatering från banken, som räknar med att 2022 blir ett starkt år för läkemedelsbolaget. Astra Zeneca var upp 1,8 procent på tisdagseftermiddagens Stockholmsbörs, till 1 059 kr. Bolaget publicerar sin bokslutsrapport den 10 februari.

SEB Equities återupptar bevakningen av gamingbolaget Paradox med rekommendationen köp och riktkurs 220 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på tisdagen på 182,20 kr.

Nordea Markets höjer riktkursen för SBB till 72 kr från 66 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. B-aktien stängde på 53,38 kr föregående handelsdag.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Hufvudstaden till behåll från sälj. Det framgår av en analys.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Aker BP till 340 norska kr från 375 norska kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. I december i fjol köpte Aker BP Lundin Energys olje- och gastillgångar. Aktien stängde på tisdagen på 288,30 norska kr.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Maersk till 29 200 danska kronor från 24 900 danska kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Evolution till köp från behåll. Riktkursen sänk till 1 461 kr, från att  tidigare ha varit 1 480 kr. Det framgår av en analys. Under den inledande handeln på onsdagen var aktien upp 3,4 procent och bytte händer till 1 168 kr.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Corem Property till behåll från köp. Det framgår av en analys.

SEB Equities sänker riktkursen för Nibe till 90 kr från 130 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 83,20 kr föregående handelsdag.

SEB Equities sänker riktkursen för Collector till 45 kr från 49 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 33,46 kr föregående handelsdag.

Carnegie höjer sin rekommendation för den danska enzymtillverkaren Novozymes till köp från behåll. Riktkursen höjs till 525 från 510 danska kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 454,40 danska kr i Köpenhamn föregående handelsdag.