Analyser (Uppdateras) Det är full fart på börsen efter jul- och nyårshelgerna. Analyshusen publicerar många nya köprekar och analyser inför den stundande rapportperioden.

SEB inleder bevakning av affärssystemsbolaget Fortnox med en köprekommendation. Riktkursen sätts till 470 kr. Det framgår av en analys som är daterad den 12 januari. Analysen släpptes på tisdagskvällen efter börsens stängning, enligt uppgifter till Direkt. Aktien stängde på 414 kr på tisdagen efter en uppgång med 2,2 procent.

Deutsche Bank sänker sin rekommendation för Boliden till sälj från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 270 från 260 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på drygt 312 kr på tisdagen.

Deutsche Bank inleder bevakning av gruvbolaget Lunding Mining med köprekommendation. Riktkursen sätts till 91 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Lundin Mining-aktien stängde vid 74,40 kr på Stockholmsbörsen på tisdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Kindred till 115 kr från 99 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien steg 5 procent till 102,90 kr på tisdagen efter bolagets omvända vinstvarning.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Kindred till 130 kr från 100 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Även Nordea Markets höjer riktkursen för Kindred till 115 kronor från 105 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Tisdagens preliminära besked för det fjärde kvartalet från bolaget gör Nordea mer trygga i att Kindred kan nå bankens förväntad tillväxt, trots mindre marknadsföring än tidigare förväntat. Den nya riktkursen motsvarar en rabatt mot sektorkollegorna men Nordea menar att en rabatt är motiverad givet bolagets exponering mot Nederländerna där en kommande omreglering kommer att pressa vinsterna från 2022 och framåt.

SEB Equities höjer riktkursen för Volvo till 215 kr från 194 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 216 kr på tisdagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Castellum till behåll från sälj. Riktkursen ligger kvar på 200 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på drygt 196 kr på tisdagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Medivir till behåll från sälj. Riktkursen sänks till 11 från 18 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien steg 29 procent tilldrygt 11 kr på tisdagen efter bolaget offentliggjort ett utlicensieringsavtal. 

SEB Equities sänker sin rekommendation för Dustin till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 80 från 70 kr. Det framgår av en analys. Aktien steg 13 procent till 75,60 kr på tisdagen efter bolagets rapport.

Nordea Markets höjer riktkursen för Dustin till 90 kr från 78 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Dustin steg 13 procent till 75,60 kr på tisdagen efter kvartalsrapporten.

SEB Equities höjer sin rekommendation för den danska försäkringskoncernen Topdanmark till köp från behåll. Riktkursen justeras samtidigt upp till 305 danska kr från 284 danska kr. Det rapporterar Ritzau efter börsens stängning på tisdagen. Aktien stängde upp 0,2 procent till kursen 275,60 danska kr på tisdagen.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Sandvik till behåll från köp. Riktkursen höjs till 235 från 205 kr. Det framgår av en analys. Pareto skriver att bolagets utsikter ser utmärkta ut för de kommande åren. Sänkningen motiveras med att värderingen har kommit upp till en enligt Pareto rimligare nivå efter stark kursutveckling på senare tid.

DNB Markets tar upp av Nordnet med rekommendation behåll och riktkursen 140 kr. Det framgår av ett marknadsbrev på tisdagskvällen. Nordnet-aktien stängde på 129 kr på tisdagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Beijer Ref till 430 kr från 365 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på onsdagsmorgonen. Beijer Ref stängde på 379 kr i tisdagens handel.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Atrium Ljungberg till behåll från köp. Riktkursen 175 kr upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Atrium stängde kring 163 kr på tisdagen.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Balder till köp från behåll. Riktkursen höjs till 495 från 475 kr. Det framgår av ett marknadsbrev på onsdagsmorgonen. Aktien stängde på drygt 405 kr i tisdagens handel.

Carnegie höjer sin rekommendation för det finländska läkemedelsbolaget Orion till köp, från behåll. Riktkursen höjs till 41 från 40 euro. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för SBB till 36 kr från 33 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Bland katalysatorerna för kursen lyfter Kepler Cheucreux fram att direktavkastningskravet på 4,5 procent är för högt givet den låga risken på tillgångarna, samt att det finns utrymme för fler förvärv. Skulle bolaget nå en bättre kreditvärdering torde detta även resultera i klart lägre finansieringskostnader, vilket troligen innebär att nuvarande estimat är för låga. SBB:s aktie handlades efter en halvtimmes handel på onsdagen till 26,80 kr.