Analyser (Uppdateras) Ett antal nya köprekommendationer har publicerats under onsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Autoliv till 865 kr från 840 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på tisdagen på 771,80 kr.

SEB Equities höjer riktkursen för Ica till 450 kr från 440 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien stängde på tisdagen på 404,20 kr.

Goldman Sachs höjer sin rekommendation för Atlas Copco till köp från neutral. Det skriver Reuters.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Outokumpu till köp från behåll. Riktkursen höjs till 4,40 från 2,30 euro. Det framgår av en analys. Aktien stängde på tisdagen på 3,24 euro.

SEB Equities sänker riktkursen för Axfood till 200 kr från 230 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på tisdagen på 191 kr.

JP Morgan har på onsdagen inlett bevakning av fastighetsbolaget SBB. Den initiala rekommendationen sattes till neutral och riktkursen till 31 kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. JP Morgan skriver att ”storyn” kring SBB och exponeringen mot samhällsfastigheter är attraktiv, men att nuvarande aktiekurs motsvarar en rimlig värdering. SBB:s B-aktie handlades till 27,98 kr vid 10.45-tiden.

Analyshuset Redeye höjer sitt riktvärde för Ascelia Pharma i basscenariot till 68 kr från tidigare 53 kr. Det framgår av en uppdatering på onsdagen. Riktkurshöjningen sker i spåren av bolagets nya godkända formuleringspatent. Redeyes analyser är vanligen så kallade uppdragsanalyser, där bolag betalar för bevakning.

Redeye har även höjt sitt rimliga värde för teknikkoncernen Sdiptech till 237 kr, från tidigare 184 kr, i ett basscenario. Det framgår av en analys daterad på onsdagen. Höjningen hänvisas till bland annat att Sdiptechs förvärv av GAH väntas skapa värden i likhet med tidigare förvärv. Vid 10.30-tiden på onsdagen handlades Sdiptech till 212 kr, en uppgång med 1,9 procent för dagen.

Ljudstreamingbolaget Spotifys aktie sänks från köprekommendationen ”outperform” till neutral hos Credit Suisse, rapporterar Dow Jones. Spotifys aktie handlades ned med 1,5 procent i den amerikanska förhandeln på onsdagen. Kursen är dock mindre än 5 procent från rekordhögstanoteringen från tidigare i höstas.