Analyser (Uppdateras) Flera nya rekommendationer och höjda riktkurser har publicerats på onsdagen av analysföretagen.

Deutsche Bank höjer riktkursen för vindturbintillverkaren Vestas till 1.350 danska kr från tidigare 1.260 danska kr, rekommendationen köp upprepas. Det rapporterar Ritzau på tisdagskvällen. Deutsche Bank har haft en köprekommendation för aktien i Vestas sedan juni i år. Vestas avslutade tisdagens handel på kursen 1240,50 danska kr.

Barclays Capital sänker sin rekommendation för Tele2 till jämvikt från övervikt. Riktkursen sänks till 130 från 145 kr. Det skriver Reuters. Aktien stängde på 110,80 kr på tisdagen.

Deutsche Bank höjer sin rekommendation för Nordea till köp från behåll. Riktkursen höjs till 8,90 från 7,10 euro. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 7,13 euro i Helsingfors på tisdagen och på 73,50 kr i Stockholm.

Deutsche Bank sänker sin rekommendation för SEB till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 107 från 102 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 90,30 kr på tisdagen.

Morgan Stanley sänker sin rekommendation för Elekta till undervikt från jämvikt. Riktkursen sänks till 89 från 91 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 112,65 kr på tisdagen.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Husqvarna till köp från behåll. Riktkursen höjs till 120 från 105 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Danske Bank har en positiv bild avseende bolaget framtida tillväxtmöjligheter och lönsamhet. Banken lyfter fram att Husqvarna nu satsar mer på det professionella segmentet, som enligt banken är mer lönsamt och mindre volatilt. Aktien Husqvarna stängde på 96,52 kr på tisdagen. 

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Veoneer till 15 dollar från 14 dollar. Rekommendationen minska upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Kepler Cheuvreux höjer även riktkursen för Autoliv till 89 dollar från 85 dollar. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Carnegie höjer riktkursen för Pandora till 830 danska kr från 800 danska kr. Rekommendationen köp, med ”high-conviction”, upprepas. Det framgår av en analys som släpptes på onsdagen. Aktien handlas kring 620 danska kr under den inledande handeln på onsdagen i Köpenhamn, upp cirka 1,5 procent.