Analyser (Uppdateras) Flera nya köprekommendationer finns bland onsdagens färska analyser från analysföretagen.

SEB Equities höjer sin rekommendation för det finländska kartong- och förpackningsbolaget Metsä Board till köp från behåll. Riktkursen höjs till 9,50 från 7 euro. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien stängde på 7,92 euro på tisdagen i Helsingfors.

Även Nordea Markets höjer sin rekommendation för det finländska pappers- och förpackningsbolaget Metsä Board till köp från behåll. Riktkursen sätts till 8,90 euro. Det framgår av en analys.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Avanza till köp från behåll. Riktkursen höjs till 215 från 196 kr. Det framgår av en analys som släpptes under senare delen av tisdagen och som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien i Avanza stängde på 193,20 kr på tisdagen.

Pareto sänker sin rekommendation för investmentbolaget VEF till behåll, från tidigare köp. Riktkursen höjs samtidigt till 3,94 kr, från 3,82. Det framgår av en analys på onsdagen. Aktien stängde på 3,80 kr på tisdagen.

ABG har sänkt sin rekommendation för Immunovia till sälj från tidigare behåll. Riktkursen sänks samtidigt från 210 till 94 kr. Det framgår av en analys. Under tisdagen skrev Dagens industri i en artikel att flera experter är skeptiska eller avvaktande till nyttan av Immunovias blodtest Immray PanCan-d för upptäckt av bukspottkörtelcancer. I slutet av oktober meddelade Immunovia att säljstarten av diagnostestet Immray PanCan-d försenas, ett besked som fick aktien att falla kraftigt. Aktien har sedan dess tagit igen en del av detta tapp. På tisdagen sjönk dock aktien kraftigt.

DNB Markets har inlett bevakning av Nordic Paper med rekommendationen köp och riktkurs 52 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. DNB anser att Nordic Paper har en stark nischstrategi inom specialpapper och ser god efterfrågetillväxt, med stöd av hållbarhetstrender. Nordic Paper stängde på 38,40 kr på tisdagen. Aktien noterades på Stockholmsbörsen den 22 oktober med teckningskursen 43 kr. I den inledande handeln på onsdagen stiger Nordic Paper-aktien 0,8 procent till 38,70 kr.

Även Nordea Markets inleder bevakning av Nordic Paper, med rekommendationen köp. Riktkursen sätts till 50 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Nordea Markets resonerar att det finns en betydande fundamental uppsida från Nordic Papers nuvarande värdering. Det positivare förhållningssättet som banken har förklaras dels med att en stark resultatåterhämtning väntas under det fjärde kvartalet, dels en ”betydligt högre” direktavkastning än för jämförbara bolag. Nordea Markets pekar även på att resultatutvecklingen under de närmsta åren har varit solid för specialpapperstillverkaren.

Handelsbanken Capital Markets återupptar sin rekommendation för Millicom med en köprekommendation. Riktkursen är 435 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien handlas upp 1,4 procent till 342,60 kr på onsdagen.

 

 

 

Analys
Carnegie: Förvärv kan dubbla vinsten för Thunderfuls gamingsegmentInleder bevakning med köp
Analys
Arctic: Osäkert vad nästa trigger i Africa Energy blir
Analys
HSBC: Sämre utsikter på grund av ny covid-vågSlopar köprek för SAS
Börsen
Uppåt på Stockholmsbörsen
Analyser
Här är måndagens färska analyser
Placera
Hernhag: Tre potentiella aktiebubblor att se upp medHållbarhet och ESG på höga kursnivåer
Aktie
Balder fortsätter att öka i EntraSelins bolag äger nu över 20 procent
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Aktie
Här är villkoren i MTG:s nyemission
Fem köpvärda aktierOch tre du kan vänta med
Aktie
Di: Ta hem vinsten i BooztBolaget kommer återgå till mer normal tillvaro
Aktietips
AFV sätter köp på SBB"Med viss bävan för marknadsutvecklingen"
Aktie
Bonava flaggar för högre resultat än väntad
Asien
Nedåt i Asien med Seoul i botten
Aktie
Omvänd vinstvarning från Nobia
Investera
Lärdomar om pengar och investeringarNy bok om pengars psykologi
Aktier
De mest blankade aktierna just nu
Aktiechatt
Hernhag: Mina utdelningsfavoriter för 2021
Analyser
Här är fredagens aktieanalyser
Analys
Analytiker oroas av Teslas tapp av marknadsandelar
Analys
DNB: HMS Networks för högt värderadSänker rekommendationen till sälj
USA
Biden: 1900 miljarder dollar i stödåtgärder
Placeringar
Rapport: "Korkade fondpengar" har snedvridit stora index
Aktie
"SAS får gratis draghjälp när Norwegian skrotar långlinjer"
Foto: Shutterstock
Placera
Threadneedle: Ljusa utsikter för tillväxtmarknaderna
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Bostad
S-ledamöter vill se över amorteringskravetVill se mer välavvägt krav för unga och förstagångsköpare