Analyser (Uppdateras) Flera nya köprekommendationer finns bland onsdagens färska analyser från analysföretagen.

SEB Equities höjer sin rekommendation för det finländska kartong- och förpackningsbolaget Metsä Board till köp från behåll. Riktkursen höjs till 9,50 från 7 euro. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien stängde på 7,92 euro på tisdagen i Helsingfors.

Även Nordea Markets höjer sin rekommendation för det finländska pappers- och förpackningsbolaget Metsä Board till köp från behåll. Riktkursen sätts till 8,90 euro. Det framgår av en analys.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Avanza till köp från behåll. Riktkursen höjs till 215 från 196 kr. Det framgår av en analys som släpptes under senare delen av tisdagen och som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien i Avanza stängde på 193,20 kr på tisdagen.

Pareto sänker sin rekommendation för investmentbolaget VEF till behåll, från tidigare köp. Riktkursen höjs samtidigt till 3,94 kr, från 3,82. Det framgår av en analys på onsdagen. Aktien stängde på 3,80 kr på tisdagen.

ABG har sänkt sin rekommendation för Immunovia till sälj från tidigare behåll. Riktkursen sänks samtidigt från 210 till 94 kr. Det framgår av en analys. Under tisdagen skrev Dagens industri i en artikel att flera experter är skeptiska eller avvaktande till nyttan av Immunovias blodtest Immray PanCan-d för upptäckt av bukspottkörtelcancer. I slutet av oktober meddelade Immunovia att säljstarten av diagnostestet Immray PanCan-d försenas, ett besked som fick aktien att falla kraftigt. Aktien har sedan dess tagit igen en del av detta tapp. På tisdagen sjönk dock aktien kraftigt.

DNB Markets har inlett bevakning av Nordic Paper med rekommendationen köp och riktkurs 52 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. DNB anser att Nordic Paper har en stark nischstrategi inom specialpapper och ser god efterfrågetillväxt, med stöd av hållbarhetstrender. Nordic Paper stängde på 38,40 kr på tisdagen. Aktien noterades på Stockholmsbörsen den 22 oktober med teckningskursen 43 kr. I den inledande handeln på onsdagen stiger Nordic Paper-aktien 0,8 procent till 38,70 kr.

Även Nordea Markets inleder bevakning av Nordic Paper, med rekommendationen köp. Riktkursen sätts till 50 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Nordea Markets resonerar att det finns en betydande fundamental uppsida från Nordic Papers nuvarande värdering. Det positivare förhållningssättet som banken har förklaras dels med att en stark resultatåterhämtning väntas under det fjärde kvartalet, dels en ”betydligt högre” direktavkastning än för jämförbara bolag. Nordea Markets pekar även på att resultatutvecklingen under de närmsta åren har varit solid för specialpapperstillverkaren.

Handelsbanken Capital Markets återupptar sin rekommendation för Millicom med en köprekommendation. Riktkursen är 435 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien handlas upp 1,4 procent till 342,60 kr på onsdagen.