Analyser (Uppdateras) Både Nent och Elux Pro finns bland bolagen som får köprekommendationer på onsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Nent till 460 kr från 430 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys med titeln ”A growth story”. Nent stängde på 355 kr på tisdagen, en nedgång med 3 procent för dagen, efter att bolaget presenterat sina expansionsplaner för streamingtjänsten Viaplay.

Nordea Markets höjer riktkursen för Elux Pro till 50 kr från 43 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. ”Hastigheten och omfattningen av en återhämtning efter pandemin, liksom den potentiella långsiktiga påverkan på efterfrågan, är fortfarande ganska osäker. Vi tror dock att det finns mer att komma med och att även dagens aktiekurshopp inte kommer nära att återspegla företagets långsiktiga värde, inte ens med försiktiga uppskattningar i förhållande till dess historia och mål”, skriver Nordea.

Redeye höjer sin värdering av mobilspelsbolaget G5 och menar nu att det rimliga värdet i ett basscenario, ”base case”, uppgår till 420 kr per aktie, upp från tidigare 285 kr. G5:s aktie stängde på tisdagen på 413,60 kr. Redeyes värderingintervall, från ”bear case” till ”bull case”, sträcker sig nu från 200 till 690 kr (tidigare 120-470). Redeyes analyser är vanligtvis uppdragsanalyser där bolaget betalar för tjänsten.

Finanshuset Mangold rekommenderar köp av aktien i Arcaroma i ny uppdragsbevakning. Riktkursen sätts till 30 kr per aktie. Aktien stängde på 13,10 kr på tisdagen. Mangold bedömer att Arcaroma har goda chanser att skörda frukterna av lyckade utvärderingsavtal med referenskunder under 2021 och framåt.