Analyser (Uppdateras) Inför den stundande påskhelgen har nu aktiviteterna i analyshusen bromsat in. Onsdagens analysskörd är något tunn, men med några köprekommendationer i topp på listan.

DNB Markets höjer riktkursen för Stora Enso till 23 euro från 21 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. R-aktien stängde på 18,805 euro i Helsingfors föregående handelsdag.

Carnegie inleder bevakning av VNV Global med rekommendationen köp. Riktkursen är 65 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 44,26 kr föregående handelsdag.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin kortsiktiga rekommendation, på tre månaders sikt, för FLSmidth till sälj från köp. Det framgår av en uppdatering.

Credit Suisse sänker sin rekommendation för Alfa Laval till underperform från neutral. Riktkursen är 270 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien stängde på 312 kr föregående handelsdag.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Equinor till 370 norska kr från 300 norska kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien steg 1 procent till 335,65 norska kr i Oslo under den tidiga onsdagshandeln.

Samhällsfastighetsolaget SBB är en av de allra mest räntekänsliga aktierna. Till följd av ränteuppgången väljer DNB Markets därför att sänka sin rekommendation för aktien till sälj från behåll. Riktkursen dras samtidigt ned till 33 kr från 43 kr. ”Vi spår att vinster på orealiserade värdeförändringar kommer att sakta ned snabbt under 2022-2023 till följd av stigande räntor och vi räknar också med att förvärvsstoryn saktar ned till följd av nya marknadsförhållanden, vilket kan påverka investerarsentimentet”, skriver DNB.

Finansföretaget Redeye inleder uppdragsbevakning av det Vietnambaserade First North-noterade investerings- och affärsutvecklingsbolaget Fram med ett rimligt värde på 66 kr i ett basscenario, vilket är drygt 70 procent högre än tisdagens stängningskurs på 38,70 kr. Uppdragsbevakning innebär att Redeye får betalt av bolaget för bevakningen. Fram presenterade nyligen en ny strategi. Redeye uppger sig se hälsosam uppsidepotential i aktien tack vare den nya strategin och marknadstillväxten i Vietnam. Att nästan hälften av Frams intäkter kommer från den kassaflödespositiva IT-konsultverksamheten innebär lägre risk, framhålls det i analysen. Fram-aktien var på onsdagsförmiddagen upp 6 procent till 41 kr på Nasdaq First North.