Analyser (Uppdateras) Ett par nya köprekommendationer finns bland onsdagens färska analyser från analysbolagen.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Cibus till köp från behåll. Riktkursen höjs till 300 från 228 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 260 kr föregående handelsdag.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Dustin till köp från behåll. Riktkursen höjs till 130 från 106 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 103,70 kr på tisdagen.

Jefferies International höjer riktkursen för Holmen till 440 kronor från 430 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det skriver Reuters. Aktien stängde på 419,10 kr på tisdagen.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för HMS Networks till behåll från köp. Det framgår av en analys. Nordea presenterar ingen riktkurs när rekommendationen för ett bolag är behåll. Bankens senaste riktkurs på HMS Network var 477 kr. Aktien stängde på 497,50 kr föregående handelsdag.

RBC Capital Markets sänker sin rekommendation för Lundin Energy till underperform från sector perform. Riktkursen sänks till 290 från 340 kr. Det skriver Reuters. Aktien stängde på 364,80 kr på tisdagen.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Bonava till 103 kr från 115 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Bonava hade på tisdagen kapitalmarknadsdag. Aktien stängde ned 4,6 procent till 78,40 kr samma dag.

Analyshuset Redeye har inlett bevakning av Netmore Group, som är en kommunikationsoperatör med fokus på IoT, med ett motiverat basvärde på 2,40 kr i ett basscenario. Det framgår av en analys på onsdagen. I ett så kallat bear-scenario är det motiverade värdet 0,70 kr medan det är 4,20 kr i ett bull-scenario. Redeye gör bedömningen att Netmore Group har ett starkt ägandeskap, en affärsmodell med återkommande intäkter samt att analyshuset ser sekulära trender som i sin tur väntas bidra till strukturell tillväxt för bolaget många år framöver. Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser där det bevakade bolaget betalar för bevakningen. Aktien stängde på 1,63 kr föregående handelsdag.

Analyshuset Redeye har inlett bevakning av Hoylu med ett rimligt värde på 1,80 kr i ett basscenario. Det framgår av en analys. Värderingsintervallet är brett och sträcker sig mellan 0,30 kr i ett så kallat ”bear”-scenario till 8 kr i ett ”bull”-scenario. Hoylu är ett B2B SaaS-bolag (software as a service), som säljer kommunikationslösningar till företag. Bolagets nästa generation av plattform för företagssamarbeten erbjuder tillväxtmöjligheter genom en bas av välkända företagskunder och en övergång till en SaaS-affärsmodell, vilket inte reflekteras i den nuvarande aktiekursen, menar Redeye. Hoylu-aktien hade stigit 3,6 procent till 1,29 kr vid 10-tiden.