Analyser (Uppdateras) Flera nya köprekommendationer har utfärdats av analyshusen på onsdagen efter börsveckans starka inledning.

SEB Equities inleder bevakning av Volvo Cars med köprekommendation. Riktkursen är 88 kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. SEB var en av de finansiella rådgivarna i samband med Volvo Cars börsintroduktion som ägde rum i oktober. Aktien stängde på 75,50 kr föregående handelsdag.

Pareto Securities höjer riktkursen för ABB till 400 kr från 370 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien steg 1,3 procent till 331 kr efter tisdagens kapitalmarknadsdag.

Kepler Cheuvreux inleder bevakning av Synsam med rekommendationen köp. Riktkursen är 85 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 70,20 kr föregående handelsdag.

DNB Markets inleder bevakning av Advanced Soltech med rekommendationen behåll. Riktkursen är 64 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 59,85 kr föregående handelsdag.

ABG Sundal Collier har sänkt sin rekommendation för SEB till behåll från köp. Riktkursen sänks till 138 från 140 kr. Det framgår av en analys.

ABG Sundal Collier har sänkt sin rekommendation för SHB till behåll från köp. Riktkursen sänks till 104 från 115 kr. Det framgår av en analys.