Analyser (Uppdateras) Bland onsdagens analyser från analysbolagen märks framför allt Autoliv som fått flera höjda riktkurser och upprepade köprekommendationer efter tisdagens kapitalmarknadsdag.

Nordea Markets höjer riktkursen för Autoliv till 1.100 kr från 990 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Det svenska depåbeviset steg till 964,40 kr efter tisdagens kapitalmarknadsdag.

Även SEB Equities höjer riktkursen för Autoliv, till 970 kr från 885 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys.

DNB Markets höjer också riktkursen för Autoliv, till 1.080 kr från 1.000 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev.

RBC Capital Markets höjer också riktkursen för Autoliv, till 130 dollar från 110 dollar. Rekommendationen outperform upprepas. Det rapporterar nyhetsbyrån Dow Jones. Autoliv handlas på onsdagseftermiddagen till 937 kr motsvarande cirka 106 dollar.

Carnegie sänker däremot sin rekommendation för Autoliv till behåll från köp. Riktkursen höjs till 1.050 från 940 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 964,40 kr på tisdagen.

Carnegie höjer riktkursen för Loomis till 327 kr från 320 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 245,60 kr föregående handelsdag.

Carnegie höjer sin rekommendation för Paradox till köp från behåll. Riktkursen höjs till 155 från 139 kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. Aktien stängde på tisdagen på 134,20 kr.

Exane BNP Paribas har höjt sin rekommendation för Sandvik till outperform från neutral. Riktkursen höjs till 261 från 227 kr. Det skriver Reuters. På onsdagsförmiddagen sågs Sandvikaktien i toppen inom OMXS30-indexet till ett avancemang om 2,2 procent till 234,40 kr.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Swedish Match till behåll från köp. Riktkursen sänks till 72 från 87 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 66,94 kr föregående handelsdag.

Kepler Cheuvreux inleder bevakning av Storskogen med rekommendation köp. Riktkursen är 65 kr. Det framgår av en analys.

Pareto Securities inleder bevakning av Josemaria med rekommendation köp. Riktkursen är 12 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 9,52 kr föregående handelsdag.

Pareto Securities sänker riktkursen för Implantica till 150 kr från 180 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Den sänkta riktkursen sker mot bakgrund av nedjusterade försäljningsutsikter till följd av att produkten Refluxstop har blivit försenad med cirka ett år på grund av pandemin. Pareto räknar med att Refluxstop kan vara kommersiellt tillgängligt på den amerikanska marknaden under det andra halvåret 2023. Mot bakgrund av positiv återkoppling från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA höjer Pareto sannolikheten för en framgång med Refluxstop till 30 procent från tidigare 25 procent. Pareto framhåller att det mesta av värdet ligger bortom 2023, vilket får till följd att de justeringar som har gjorts inte får större påverkan på värderingen. Den senaste tidens svaghet i aktien pekas ut som ”ett utmärkt köptillfälle”. Aktien stängde på 72,60 kr föregående handelsdag.