Analyser Även under onsdagen har en hel del nya rekommendationer publicerats. Bland annat har Boozt fått en kraftigt höjd riktkurs efter tisdagskvällens omvända vinstvarning.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Billerud Korsnäs till 160 kr från 137 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde till 131,15 kr på tisdagen.

Danske Bank Markets höjer sin riktkurs på e-handelsbolaget Boozt från 95 till 125 kr med upprepad köprekommendation. Det framgår av en analysuppdatering efter tisdagskvällens besked från Boozt om höjd prognos för omsättning och marginal avseende helåret 2020. Boozt räknar numera med en nettoomsättningstillväxt för helåret på 20-25 procent, jämfört med tidigare prognos som var 10-20 procent. Den förväntade justerade rörelsemarginalen höjs samtidigt av e-handelsbolaget till 3-4 procent, från tidigare 1-3 procent. Boozt-aktien stängde vid 70,10 kr på tisdagen.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Klövern till sälj från behåll. Riktkursen sätts till 14 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde till 15,53 kr på tisdagen.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för SCA till behåll från köp. Riktkursen är 120 kr. Det framgår av en analys. På tisdagen stängde aktien till kursen 114,80 kr.

Carnegie höjer riktkursen för Hexagon till 550 kr från 500 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. 

UBS sänker däremot sin rekommendation för Hexagon till neutral från köp. Riktkursen höjs till 540 från 472 kr. Det skriver Reuters. Hexagons B-aktie betalades kring 535 kr på Stockholmsbörsen klockan 10.45 på onsdagen, men aktien stängde till 543,20 kr på tisdagen.

Pareto Securities inleder bevakning av det norska företaget Pexip, som levererar teknik för videomöten, med rekommendationen behåll och riktkurs 100 norska kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Pexip stämplas med rekommendationen behåll efter att aktiekursen stigit omkring 45 procent sedan börsintroduktionen i maj, skriver Pareto.

Även Carnegie har inlett bevakning av norska Pexip, med rekommendationen köp. Riktkursen sätts till 104 norska kr. Det framgår av en analys. Klockan 09.45 på onsdagen var aktien ned 1,2 procent till cirka 91 norska kr.

ABG Sundal Collier har också inlett bevakning av Pexip och rekommenderar köp. Det skriver TDN Direkt. Riktkursen sätts till  115 norska kr, vilket kan jämföras med att aktien på onsdagsförmiddagen handlas kring 91 norska kr. Analyshuset pekar på Pexips förmåga att arbeta med andra bolags tekniker som en tydlig fördel jämfört med konkurrenterna och belyser företagets starka ledarskap. Enligt ABG Sundal Collier är den totala adresserbara marknaden för Pexip mellan 5 och 6 miljarder dollar. Analyshuset förväntar sig att bolaget kommer växa med 13 procent årligen fram till 2025.

Jefferies International höjer sin rekommendation för Securitas till behåll från underperform. Riktkursen är 120 kr.  Det framgår av en analys.

DNB Markets inleder bevakning av mjukvarubolaget Enea med rekommendationen köp. Riktkursen fastställs till 210 kr. Det framgår av en analys. Enea har vänt trenden från en tynande tillvaro med en dämpad tillväxt, mot att ta steget till molntjänster i kärnan av 5G-nätverken – nästa fas av telekomcykeln globalt, skriver banken. DNB Markets anser att bolaget har en total adresserbar marknad på 3,4 miljarder dollar, som växer 14 procent årligen. Enea har möjlighet att växa i en högre takt än denna och samtidigt få upp bruttomarginalerna över 70 procent om man lyckats kvarhålla sin position som marknadsledare, enligt analytikern. Enea var under onsdagshandeln ned 2,8 procent till 173 kr.

 

 

Notering
Trustly skjuter på noteringen efter FI-kritik
Foto: Shutterstock
Placera
Blackrock: Därför gillar vi tillväxtmarknaderLåga värderingar kan ge boost efter skakig inledning på året
Börsen
Strateger: Börsfallet ett kortsiktigt återtåg"Faang-bolagens rapporter nästa vecka blir avgörande"
Foto: istockphoto
Analyser
Här är onsdagens många köprekar
Börsen
Ericsson stärkte Stockholmsbörsen
Spara
Bankutmanaren som ger högst sparräntaOch hela åtta institut på delad andraplats
Bolån
"SHB har höga ambitioner inom bolåneområdet"
Foto: Erik Simander/TT
Analys
UBS: Stark biometrimarknad bakom höjda estimat för Fingerprint
Foto: Johan Nilsson/TT
Analys
ABG: Risk för nytt kvartal med lägre räntenetto för Resurs
Foto: Johan Nilsson/TT
Analys
DNB: Begränsad uppsida i PeabBanken slopar köprek
Foto: Janerik Henriksson/TT
Analys
Kepler höjer Evolutions riktkurs"Förvärvet av BTG kan öka omsättningen med upp till 5 procent"
Rapport
Ericsson slog vinstförväntningarnaMen försäljningen var under förväntan
Rapport
Handelsbankens vinst högre än väntat
Notering
Intervju: Hemnets vd räds inte hög värdering inför noteringen
Aktie
Omvänd vinstvarning från Zalando
Notering
Hernhag: Risktagare chansar på dyrt HemnetMen begränsad potential sett till värderingen
Blankning
Blankningar på rekordlåga nivåer
20/4
Trading Direkt: Analytikerintervju om Stillfront
Foto: Henrik Montgomery/TT
Analys
ABG sätter "sälj" på Betsson"Skeptisk till USA-expansionen"
Köptips
DNB: Scandic vinnare på återhämtningenUtfärdar köprek på hotellbolaget
Bostad
Normalisering efter pandemin kan dämpa boprisrallyt
Analyser
Här är tisdagens köprekar
Lång noteringskö i NordenABG hanterar 40 IPO:s samtidigt
Foto: Copyright (c) 2018 Pilotsevas/Shutterstock. No use without permission.
Konjunktur
Swedbank: Ökad tillväxt i sikte"Sverige i startblocken för en rejäl återhämtning"
Foto: Copyright (c) 2018 Shutterstock. No use without permission.
Bostad
Valueguard: Bopriserna fortsatte uppåt i marsMen vissa tecken på inbromsning för bostadsrätter i april