Analyser Även under onsdagen har en hel del nya rekommendationer publicerats. Bland annat har Boozt fått en kraftigt höjd riktkurs efter tisdagskvällens omvända vinstvarning.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Billerud Korsnäs till 160 kr från 137 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde till 131,15 kr på tisdagen.

Danske Bank Markets höjer sin riktkurs på e-handelsbolaget Boozt från 95 till 125 kr med upprepad köprekommendation. Det framgår av en analysuppdatering efter tisdagskvällens besked från Boozt om höjd prognos för omsättning och marginal avseende helåret 2020. Boozt räknar numera med en nettoomsättningstillväxt för helåret på 20-25 procent, jämfört med tidigare prognos som var 10-20 procent. Den förväntade justerade rörelsemarginalen höjs samtidigt av e-handelsbolaget till 3-4 procent, från tidigare 1-3 procent. Boozt-aktien stängde vid 70,10 kr på tisdagen.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Klövern till sälj från behåll. Riktkursen sätts till 14 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde till 15,53 kr på tisdagen.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för SCA till behåll från köp. Riktkursen är 120 kr. Det framgår av en analys. På tisdagen stängde aktien till kursen 114,80 kr.

Carnegie höjer riktkursen för Hexagon till 550 kr från 500 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. 

UBS sänker däremot sin rekommendation för Hexagon till neutral från köp. Riktkursen höjs till 540 från 472 kr. Det skriver Reuters. Hexagons B-aktie betalades kring 535 kr på Stockholmsbörsen klockan 10.45 på onsdagen, men aktien stängde till 543,20 kr på tisdagen.

Pareto Securities inleder bevakning av det norska företaget Pexip, som levererar teknik för videomöten, med rekommendationen behåll och riktkurs 100 norska kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Pexip stämplas med rekommendationen behåll efter att aktiekursen stigit omkring 45 procent sedan börsintroduktionen i maj, skriver Pareto.

Även Carnegie har inlett bevakning av norska Pexip, med rekommendationen köp. Riktkursen sätts till 104 norska kr. Det framgår av en analys. Klockan 09.45 på onsdagen var aktien ned 1,2 procent till cirka 91 norska kr.

ABG Sundal Collier har också inlett bevakning av Pexip och rekommenderar köp. Det skriver TDN Direkt. Riktkursen sätts till  115 norska kr, vilket kan jämföras med att aktien på onsdagsförmiddagen handlas kring 91 norska kr. Analyshuset pekar på Pexips förmåga att arbeta med andra bolags tekniker som en tydlig fördel jämfört med konkurrenterna och belyser företagets starka ledarskap. Enligt ABG Sundal Collier är den totala adresserbara marknaden för Pexip mellan 5 och 6 miljarder dollar. Analyshuset förväntar sig att bolaget kommer växa med 13 procent årligen fram till 2025.

Jefferies International höjer sin rekommendation för Securitas till behåll från underperform. Riktkursen är 120 kr.  Det framgår av en analys.

DNB Markets inleder bevakning av mjukvarubolaget Enea med rekommendationen köp. Riktkursen fastställs till 210 kr. Det framgår av en analys. Enea har vänt trenden från en tynande tillvaro med en dämpad tillväxt, mot att ta steget till molntjänster i kärnan av 5G-nätverken – nästa fas av telekomcykeln globalt, skriver banken. DNB Markets anser att bolaget har en total adresserbar marknad på 3,4 miljarder dollar, som växer 14 procent årligen. Enea har möjlighet att växa i en högre takt än denna och samtidigt få upp bruttomarginalerna över 70 procent om man lyckats kvarhålla sin position som marknadsledare, enligt analytikern. Enea var under onsdagshandeln ned 2,8 procent till 173 kr.

 

 

Fonder
Här är månadens bästa fonderÄdelmetaller och småbolag i topp
Börsen
Nedåt på Stockholmsbörsen
4/8
Trading Direkt: Olja och amerikanskt presidentval
Bostad
Hemnet: Tydlig återhämtning för boprisförväntningarnaTillbaka på samma nivå som före corona
Analys
Analyser lyfter G5 Entertainment
Krisen
Analytiker: Räkna med historiskt BNP-rasSvenska siffror på onsdag
Placera
Blackrock: Föredrar Europa framför USA
Asien
Mest uppåt i Asien
Guld
Analytiker: Rekordlåga realräntor gör guld intressant
Aktier
Lundin Mining in i Paretos modellportföljKinnevik kastas ut
Foto: istockphoto
Analyser
Här är måndagens analyser
Bostad
SBAB: Inga stora coronaeffekter på bomarknadenMen arbetslösheten i höst blir avgörande
Analys
Beijer Alma rusar tvåsiffrigt efter analys
Obligationer
CoBa: Marknaden för företagsobligationer väntas ta fart
Analys
Carnegie: Köpläge i Elekta efter Varian-affären
Aktie
Indexförvaltare: Utmaning om Tesla inkluderas i S&P 500"Kan bli ett superlikviditetsevent"
Affär
Megaaffär i medicintekniksektornSiemens köper Elektas huvudkonkurrent
Fonder
Spararna flyr hedgefonder”De har inte levererat”
Börsen
Analytiker: Ta hem vinsten och vila på stranden istället
31/7
Trading Direkt om senaste bitcoin-rusningen
Aktier
Här är juli månads kursraketer
Analys
Carnegie höjer Volati till köpBolaget är "back on track"
Aktier
Spararnas favoritaktier i sommar
Spara
Här får du högst sparränta just nu
Fonder
Här är månadens populäraste fonder