Analyser (Uppdateras) Nyhetstakten är låg så här i sensommaren och analyshusen har endast publicerat några få analyser med rekommendationer. Här är onsdagens skörd.

Pareto Securities inleder bevaknking av Linkfire med rekommendationen köp. Riktkursen är 16 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

Jefferies International höjer riktkursen för Assa Abloy till 313 kr från 298 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det skriver Reuters. Aktien var upp 0,3 procent i den inledande handeln till 276,50 kr.

Pareto Securities höjer riktkursen för Green Landscaping till 110 kr från 85 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Inför park- och trädgårdsskötselbolagets rapport för det andra kvartalet, som kommer i slutet av augusti, väntar sig Pareto att en underliggande förbättring ses i spåren av de förvärv som genomförts den senaste tiden. På ebita-nivå spås en tillväxt om 42 procent för kvartalet, jämfört med motsvarande period i fjol, drivet av konsolideringarna. Pareto anser vidare att Green Landscaping fortsatt handlas till en rabatt mot serieförvärvare, ”compounders”, och ser därmed en betydande uppsidopotential för Green Landscaping-aktien. Strax före 10-tiden på onsdagen var aktien upp 9,5 procent till 94,20 kr.

Analyshuset Redeye höjer sina prognoser och därmed sitt motiverade basvärde för Bredband2 till 2,70 kr, från tidigare 2,45 kr. Det framgår av en analys. Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser där bolaget betalar för bevakningen. Analyshuset höjer sin förväntade 2021- och 2022 års ebit-prognos med 3 procent respektive 7 procent efter att ebit-resultatet i Bredbands2 rapport, som kom på tisdagen, slog Redeyes förväntningar med 15 procent. ”Eftersom integrationen av A3 (ett förvärvat bolag, reds. anm.) verkar gå smidigt är vårt intryck att ledningen flyttar fokus till organisk tillväxt, där mersälj till sina cirka 440.000 kunder är väsentligt”, resonerar analyshuset. Omkring 10-tiden på onsdagen var aktien upp 0,2 procent till 2,29 kr.