Analyser Även under denna förkortade börsdag har analysföretagen publicerat en del nya rekommendationer och riktkurser.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för detaljhandelskedjan Clas Ohlson till köp från tidigare behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 110 kr från 100 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Clas Ohlson stängde på tisdagen till 87,40 kr.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Pandora till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på 300 danska kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 293,60 kr på tisdagen och den har gått upp med drygt 29 procent den senaste månaden.

Pareto Securities sänker riktkursen för Climeon till 85 kr från 100 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på drygt 52 kr på tisdagen.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Besqab till 100 kr från tidigare 145 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett morgonbrev. ”I och med coronakrisen kommer det att ta längre tid innan man når nödvändiga nivåer på införförsäljning, vilket i sin tur innebär antalet byggstarter kommer att ligga kvar på en låg nivå även framöver”, skriver Kepler Cheuvreux. Besqab stängde på tisdagen till kursen 92 kr.

DNB har tagit bort sin behåll-rekommendation på SAS då bolagets överlevnad nu är avhängig statligt stöd. Även riktkursen 11 kr har tagits bort. Det framgår av ett marknadsbrev. Då resultatet på överskådlig sikt är negativt är multiplar inte längre meningsfulla, menar DNB. Vidare kommer flygbolaget sannolikt behöva mer finansiering, utöver det statliga stöd som erhållits, och givet att marknadsutsikterna saknar motstycke tror DNB att SAS kan få det svårt att attrahera finansiering på marknaden.

SEB Equities höjer riktkursen för Scandic Hotels till 51 kr från 33 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys med titeln ”Possible light in the tunnel”. Aktien i hotellbolaget har på onsdagen handlats upp med cirka 8 procent till nivåer strax under 46 kr.