Analyser (Uppdateras) Bland dagens färska analyser från analysföretagen finns bland andra en upprepad köprekommendation för Electrolux.

Danske Bank höjer riktkursen för Electrolux till 305 kr från 290 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. B-aktien stängde på 232,60 kr i tisdags.

Carnegie höjer riktkursen för Nobina till 88 kr från 85 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. Aktien stängde på 80,10 kr i tisdags.

Carnegie höjer sin rekommendation för Husqvarna till behåll från sälj. Riktkursen är fortsatt 115 kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. B-aktien stängde på 115,40 kr på tisdagen.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Bravida till behåll från köp. Riktkursen är 142 kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. Aktien stängde på 134,20 kr i tisdags.

Pareto Securities höjer riktkursen för Assa Abloy till 295 kr från 280 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 268,20 kr i tisdags.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Hexpol till 116 kr från 112 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 103,90 kr i tisdags.

JP Morgan höjer sin rekommendation för Intrum till övervikt från neutral. Riktkursen är fortsatt 330 kr. Det framgår av en analys. Aktien stod i 276,80 kr på onsdagseftermiddagen.

Carnegie inleder bevakning av bostadsplattformen Hemnet med rekommendationen behåll och riktkursen 160 kr. Det framgår av en uppdatering. Aktien stod i 191,40 kr vid lunchtid på onsdagen.

Danske Bank sänker sin rekommendation för oljebolaget Equinor till behåll (köp) efter tisdagens kapitalmarknadsdag. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. Riktkursen justeras samtidigt ned till 195 norska kr (240). Nordea har i stället höjt riktkursen till 210 norska kr (200) och upprepat rekommendationen köp, enligt en analys. DNB, som i sin tur har upprepat behåll med riktkursen 190 kr, skriver att kapitalmarknadsdagen innehöll få överraskningar. Equinor-aktien föll 0,6 procent till drygt 186 norska kr i den tidiga onsdagshandeln.

Redeye har inlett bevakning av medicinteknikbolaget Paxman med ett motiverat värde på 90 kr i ett basscenario. Det framgår av en analys. I ett ”bear”-scenario är det motiverade värdet 45 kr och 130 kr i ett ”bull”-scenario, enligt analysen. Med sin starka tillväxt som Redeye bedömer att Paxman har uppges bolaget ha tagit en ledarposition inom skalpkylning, en marknad som motsvarar ett värde på 0,9 miljarder dollar. Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser där bolaget betalar för bevakningen. Paxman-aktien steg drygt 2 procent till 59,20 kr efter cirka en halvtimmes handel på onsdagen.

Redeye höjer sitt motiverade basvärde för Systemair till 300 kr, från tidigare 230 kr. Det framgår av en analys. I ett ”bear”-scenario är det motiverade värdet 190 kr och 370 kr i ett ”bull”-scenario.  Aktien steg 1,9 procent till 321 kr efter en dryg timmes handel på onsdagen.

Även Penser Access höjer sitt motiverade värde för Systemair till 265-270 kr, från tidigare 220-225 kr. Det framgår av en uppdragsanalys. Höjningen sker mot bakgrund av stärkta ebit-estimat för kommande två år samt en förstärkt långsiktig tillväxtprofil, heter det.

Det danska energibolaget Örsteds aktie höjs till köp från neutral hos UBS, rapporterar Ritzau med hänvisning till Bloomberg News. Örsteds riktkurs höjs till 1.000 danska kr från 990 danska kr. Aktien steg för dagen drygt 1 procent till kring 882 danska kr under onsdagsförmiddagen.

 

Stockholmsbörsen
Plusstängning efter tunn handelRejält ras för Oncopeptides efter USA-varning
Foto: AP/TT
Wall street
Blandat i New YorkTech-bolagen relativa vinnare
Köptips
AFV: En aktie att köpa
Foto: istockphoto
Bostad
Danske: Kraftigt fall för bopriserna i Stockholm"Temporär sättning"
Foto: Shutterstock
Oljepriset
Lundin Energy: Oljepriset förblir fortsatt högt
Foto: Richard Drew/AP/TT
Rapport
Spotify ungefär som väntat
Foto: Pressbild
Oväder
Tusenlappar i ersättning vid strömavbrottMen strömmen måste ha varit borta i tolv timmar
Foto: Magnus Gustavsson/PA
Analys
Credit Suisse sänker Telia
Foto: istockphoto
Analyser
Här är onsdagens köprekar
Foto: He Jinghua / Costfoto
Aktie
Apple slog förväntningarna med 30 procentMen global chipbrist blir ny motvind
Rapport
Lundin Energy något bättre förväntat
Foto: istockphoto
Rapport
Alphabet: Betydligt bättre än väntat
Rapport
Apple: Aktien föll trots överraskande starkt resultat
Hongkong
Hang Sengs teknikindex ned drygt 36 procent på sex månader
Foto: Shutterstock
Försäkring
Mobilskador rusar under sommaren
Foto: Jessica Gow/TT
Aktie
Dubbelslag mot InvestorTas bort från Swedbanks sektorsfavoriter
Foto: istockphoto
Analyser
Här är tisdagens köprekar
Aktie
Norwegian: Konverterar fordringar till aktierSkulder för 822 miljoner ersätts med 95 miljoner nya aktier
Köptips
DNB lyfter Enea efter strategiskt förvärv
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Rapport
Bättre för sjätte kvartalet i rad för Eltel
Rapport
Starkt resultat med hög tillväxt för Hexagon
Börsen
Max Matthiessen tror på USA- och euroområdesaktier"Fallande KPI i Europa och högre energipriser"
Börsen
Goldman Sachs: BNP-tillväxten i USA bromsar kraftigt 2022
Inflationen
Bank of England: Monetära stimulanser kvar i flera kvartal"Uppgången sannolikt temporär"
Aktie
ABB bekräftar storaffären