Analyser (Uppdateras) Det är fortsatt högt tempo på analysföretagen som fortsätter att producera nya analyser med köprekommendationer och höjda riktkurser. Här är onsdagens urval.

Bank of America höjer riktkursen för Evolution till 1.910 kr från 1.520 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det skriver nyhetstjänsten PLX. Vid 12-tiden på onsdagen handlades Evolution till omkring 1.621 kr, en uppgång med 3,2 procent för dagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Embracer till 305 kr från 300 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på tisdagen på 246,40 kr.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Catena Media till 75 kr från 50 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 53,60 kr på tisdagen.

Deutsche Bank höjer riktkursen för Swedish Match till 825 kr från 780 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det skriver Reuters. Aktien stängde på 684 kr föregående handelsdag.

Nordea Markets höjer riktkursen för Adapteo till 144 kr från 129 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 109,60 kr på tisdagen.

SEB Equities höjer också riktkursen för Adapteo, till 160 kr från 149 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 109,60 kr föregående handelsdag.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Nolato till köp från behåll. Riktkursen är 1000 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 849 kr på tisdagen.

Carnegie höjer också riktkursen för Nolato till 900 kr från 850 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Trianon till köp från behåll. Riktkursen höjs till 165 från 140 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Trianon stängde på 144 kr på tisdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Better Collective till 310 kr från 242 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 268,50 kr på tisdagen.

JP Morgan höjer riktkursen för Pandora till 670 danska kr från 610 danska kr. Rekommendationen neutral upprepas. Det skriver Bloomberg News. Smyckesbolaget redovisade på tisdagen ett kvartalsresultat som var något högre än Infronts snittprognos. Bolaget skruvade på måndagskvällen upp sin guidning för 2021 mot bakgrund av en stark start på året. Aktien steg 6 procent i Köpenhamn under tisdagens handel till kursen 751,80 danska kr.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Telenor till behåll från köp. Riktkursen sänks till 158 från 165 norska kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Telenor stängde på 146,25 norska kr på tisdagen.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Stora Enso till behåll från köp. Det framgår av en analys.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Metsä Board till behåll från köp. Det framgår av en analys.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Nokian Renkaat till behåll från köp. Det framgår av en analys. Bolaget kom i går, tisdag, med rapport för det första kvartalet.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Billerud Korsnäs till behåll från köp. Riktkursen höjs till 180 från 172 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 172,30 kr på tisdagen.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Sobi till behåll från köp. Riktkursen sänks till 149 från 170 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 139,65 kr föregående handelsdag, efter att då ha kommit med rapport för det första kvartalet.

Carnegie sänker i stället riktkursen för Sobi, till 160 kr från 175 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. 

Även DNB Markets sänker sin rekommendation för Sobi till behåll från köp. Riktkursen sänks till 151 från 191 kr. Det framgår av en analys. I den inledande handeln på onsdagen var aktien ned 0,5 procent till 138,95 kr.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Irras till behåll från köp. Riktkursen sänks till 6,40 från 9,30 kr. Det framgår av ett marknadsbrev på onsdagsmorgonen. Irras stängde på 5,80 kr på tisdagen.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för vätgasbolaget Nel till 20 norska kr från 30 norska kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 20,13 norska kr i Oslo på tisdagen.

Carnegie sänker riktkursen för Paradox till 190 kr från 205 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 186,90 kr på tisdagen.

Foto: Copyright (c) 2018 Shutterstock. No use without permission.
Bostad
KI: Bopriser åter till normal uppgång efter pandeminI snitt 5 procent per år
Analyshus
Carnegie bästa svenska analyshuset
Analys
Maersk får säljstämpel trots höjd riktkurs
Foto: istockphoto
Analyser
Här är onsdagens många nya rekar
Noteringar
Så går det för dagens debutanterHela fem bolag börjar handlas i dag
Foto: Pontus Lundahl/TT
Konjunktur
Regeringen höjer årets tillväxtprognos"Svensk ekonomi har utvecklats starkare än väntat"
Börsen
Nedåt på Stockholmsbörsen
Bostad
Här är vinnarna på villamarknadenPå Lidingö har villaägarna i snitt "tjänat" 2.000 kr om dagen
Placera
Strategerna: Håll ögonen på börsen i sommarInflationen viktigaste frågan men även annat kan påverka
Konjunktur
Danske: Trögare svensk återhämtning än väntatMen tar fart under andra halvåret
Inflationen
Fed: Inflationen högre än förväntat – men övergående
Foto: AP/TT
Börsen
Uppåt i New York
Foto: Shutterstock
Aktie
Sinch tar Securitas plats i OMXS30
Foto: Copyright (c) 2021 IgorGolovniov/Shutterstock. No use without permission.
Investera
T.Rowe Price: Högre potential på marknader utanför USAMen inflationsspöket finns kvar i rummet
Krypto
Bitcoin på årslägsta
Aktie
Affärsvärlden: En aktie att köpa
Foto: istockphoto
Analyser
Här är tisdagens köprekar
Krönika
Chefredaktören: Så sparar vi i fonder
22/6
Trading Direkt: Om bitcoins resa nedåt – och teknisk analys
Foto: Anders Wiklund/TT
Aktie
VNV köper tillbaka aktierSka minska substansrabatten
Politik
Bratt: Regeringskris ger begränsad effekt på börsenMen gör privatekonomiska frågor oförutsägbara
Placera
Moody's: Ta höjd för en korrektion på 20 procent"Men ingen snabb studs uppåt igen"
Bopriser
Mäklarna: Bomarknaden saktar in”Stillastående bopriser resten av året”
Krönika
Hernhag: Hyggliga chanser till en skön börssommar
Aktietips
Börsveckan: Tre köpvärda investmentbolagOch några du kan vara utan