Analyser (Uppdateras) Även på onsdagen har analyshusen höjt både rekommendationer och riktkurser för ett antal aktier. Här är onsdagens skörd.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Lundbergs till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 440 från 414 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 436,20 kr på tisdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Sydbank till 185 danska kr från 143 danska kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 150,40 danska kr föregående handelsdag i Köpenhamn.

Nordea Markets höjer riktkursen för Systemair, till 277 kr från 270 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 247,50 kr på tisdagen.

Credit Suisse höjer sin rekommendation för Securitas till outperform, från tidigare underperform. Riktkursen höjs från 125 till 160 kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. Aktien stängde på 133,20 kr på tisdagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Momentum till 190 kr från 170 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 138,20 kr på tisdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Green Landscaping till 55 kr från 52 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Riktkursrevideringen görs efter att Green Landscaping på tisdagen gått ut med att det förvärvar det norska företaget Akershusgartneren som är verksamt inom finplanering i Oslo. Pareto Securities skruvar nu upp estimaten för Green Landscapings ebitda-resultat med 7-8 procent för åren 2021-2023. ”Green fortsätter att bygga på dess norska plattform med starka bolag och vi förväntar oss att förvärv (M&A) blir den huvudsakliga bidragsgivaren om 33 procents intäktstillväxt och mer än en dubblering av ebita-resultatet för 2021”, resonerar analyshuset. Aktien stängde på 48 kr föregående handelsdag.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Lundin Energy till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 275 från 255 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 279,40 kr på tisdagen.

Goldman Sachs återupptar bevakning av Castellum med rekommendationen neutral. Det rapporterar Reuters. Riktkursen ligger på 205 kr. Aktien stängde på 202 kr.

Goldman Sachs återupptar bevakningen av fastighetsbolaget SBB och sätter rekommendationen till neutral. Det rapporterar Reuters. Riktkursen är 30,50 kr.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Nent till 545 kr från 565 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på tisdagen på 390,20 kr.

SEB har inlett uppdragsbevakning av G5 och enligt bankens kassaflödesbaserade värdering sätts värderingdintervallet för mobilspelbolagets aktie till 533-776 kr med ett mittenvärde på 645 kr. Det framgår av en uppdragsanalys. På tisdagen stängde G5-aktien på 506 kr.

Analyshuset Redeye har höjt det rimliga värdet för eyetrackingbolaget Smart Eye till 270 kr per aktie, från tidigare 241 kronor, i ett basscenario. Det framgår av en uppdragsanalys som innebär att bolaget betalar för bevakningen. De berörda analytikerna äger dessutom aktier i Smart Eye. Aktien stängde på 219 kr föregående handelsdag.

Aktiechatt
Hernhag: Fem nordiska utdelningsfavoriterOch två bolag han nyligen ökat i
Notering
Här är Hemnets erbjudande inför noteringenVärderingen kan landa på nästan 12 miljarder
Börsen
Industri i topp på stark fredagsbörsVolvo steg mest bland storbolagen
Krönika
Lindberg: Lönsam matematik i köpmaskinerna
Blankning
De 15 mest blankade aktierna
Foto: Johan Nilsson/TT
Analys
Carnegie sänker Thule till sälj"Fortsatt god utveckling men hög värdering"
Foto: Shutterstock
Analys
Sinch värdering oroar DanskeBanken sänker estimaten
Analys
Jefferies: Risk för marginalpress i EssitySlopar köprekommendation
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Bostad
Bomarknad: Rekordstort övertag för säljarna"Väldigt het marknad just nu"
Foto: Janerik Henriksson/TT
Analys
DNB: Därför slopar vi köprekommendationen"Evolutions kurs reflekterar de kortsiktiga katalysatorerna"
Foto: istockphoto
Analyser
Aktierna som inte längre är köpvärdaEvolution, Gränges och Essity bland de som fått slopade köprekar
Aktie
New Wave lyfter efter omvända vinstvarningen
Sektor
Berenberg: Dags att plocka upp klimataktier efter falletAker Carbon Capture, Vestas, Powercell och Nel bland favoriterna
Blankning
Nordnet: Nu kommer återbäringen för utlånade aktierNorwegian gav mest ersättning
Placera
Danske Bank: Därför är Stockholmsbörsen bäst i världen"...men balansera portföljen ur ett globalt perspektiv"
Aktieportföljen
Omvänd vinstvarning lyfter portföljen
Kina
Kinas BNP-tillväxt över 18 procentMen ändå något lägre tillväxt än väntat
Bolag
Sparekonomen om alla omvända förvärv"Vill att det ska gå fort"
Budgeten
Andersson: En budget för att rädda jobben
Vårbudgeten
En pandemipräglad vårbudget
Foto: Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved
USA
Biden eskalerar åtgärder mot RysslandInleder sanktioner mot sex ryska bolag
Foto: Janerik Henriksson/TT
Aktie
Kepler: Skanska vinnare på Bidens infrastrukturpaket
Bostad
Hemnet: Ettor har inte hängt med i bostadsrallytRekordutbud och långa säljtider
Analys
SEB höjer Trelleborgs riktkursUpprepar köprekommendation
Fonder
Rekordkvartal för hedgefonder"Jordmån för de flesta aktiva tradingstrategierna"