Analyser (Uppdateras) Ett antal nya köprekommendationer har publicerats även på onsdagen, företrädesvis är det rapportbolagen som blivit föremål för analyshusens nya bedömningar.  

SEB Equities höjer sin rekommendation för Epiroc till köp från behåll. Riktkursen höjs till 220 från 165 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 181,65 kr på tisdagen.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Arjo till köp från behåll. Riktkursen höjs till 70 från 67 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 60,60 kr på tisdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Embracer till 295 kronor från 248 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Embracer stängde kring 236 kr på tisdagen.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Paradox till köp från behåll. Riktkursen sänks samtidigt till 225 från 265 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde strax över 180 kronor på tisdagen efter ett fall på 22 procent efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet.

SEB Equities sänker däremot riktkursen för Paradox till 196 kr från 255 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för den tyska e-handlaren Zalando till behåll från köp. Det framgår av en analys. Kinnevik äger 21 procent av Zalando.

JP Morgan har inlett bevakning av norska Nel med rekommendationen neutral och en riktkurs på 28 norska kr per aktie. Det framgår av Reuters, enligt TDN Direkt. Nel stängde på 25,22 norska kr på tisdagen.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Jyske Bank till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 290 från 260 danska kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien har gått upp med 19 procent sedan årsskiftet och stängde på 277,10 danska kr på tisdagen.

Pareto höjer rekommendationen på Renewcell till köp, från behåll, och justerar riktkursen något till 315 kr (320). Det framgår av ett marknadsbrev på onsdagsmorgonen. Renewcell stängde på drygt 220 kr på tisdagen.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Tomra till köp från behåll. Riktkursen är 425 norska kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för FM Mattsson till 190 kr från 160 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. FM Mattsson stängde på 164 kr på tisdagen.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Fagerhult till behåll från köp. Riktkursen höjs till 50 från 48 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Fagerhult stängde på 48,90 kr på tisdagen.

Specialistläkemedelsbolaget Sobis rekommendation sänks till ”equal weight” från ”overweight” hos Barclays Bank. Riktkursen sänks också till 150 kr från 185 kr. Stängningskursen var 140,30 kr på tisdagen, rapporterar Nyhesbyrån Direkt.