Analyser (Uppdateras) Även under onsdagen har ett stort antal nya köprekommendationer och riktkurser publicerats av analyshusen. Flera aktier har fått dubbla rekommendationsförändringar, bland dem finns Boozt, Lindab och Industrivärden.

Nordea Markets höjer riktkursen för Lindab till 227 kr från 204 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 196 kr föregående handelsdag.

Även Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Lindab, till 206 kr från 165 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Atrium Ljungberg till behåll från köp. Det framgår av en analys.

DNB Markets höjer däremot sin rekommendation för Atrium Ljungberg, till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 164 från 158 kr. Det framgår av en analys.

Nordea Markets höjer riktkursen för Boozt till 220 kr från 200 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 200,50 kr på tisdagen.

Även Berenberg Bank höjer riktkursen för Boozt, till 205 kr från 170 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. 

Nordea Markets sänker riktkursen för Nent till 560 kr från 580 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. B-aktien stängde på 423,20 kr föregående handelsdag.

Nordea Markets höjer riktkursen för Fenix Outdoor till 1.250 kr från 1.050 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 1.118 kr föregående handelsdag.

SEB höjer sin riktkurs för det finländska bolaget Nanoform till 9,10 euro motsvarande knappt 92 kr. Höjningen görs från en riktkurs på 5,50 euro med en bibehållen köprekommendation. Det framgår av en analys daterad den 9 februari. SEB förväntar sig att projektflödet under 2021 komma att öka, men framhåller samtidigt att konsensus verkar ligga högt och att det kan indikera att förväntningarna kring antalet projekt är högt ställda. På tisdagen stängde Nanoform vid kursen 78 kr per aktie.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Volati till behåll från köp. Det framgår av en analys.

SEB Equities sänker sin rekommendation för finans- och kredithanteringsföretaget Hoist till behåll från tidigare köp. Riktkursen sänks samtidigt från 39 till 36 kr. Det framgår av en analys. På tisdagen kom Hoist med delårsrapport. Hoist-aktien avslutade dagen ned 5 procent vid 35 kr på Stockholmsbörsen.

Nordea Markets sänker riktkursen för Sobi till 248 kr från 260 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 166,90 kr på tisdagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för det danska hörapparatsbolaget Demant till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 270 från 235 danska kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 262,40 danska kr på tisdagen.

Carnegie höjer riktkursen för det finländska husdjursbolaget Musti från 28 till 30 euro. Rekommendationen köp står fast. Det framgår av en analys Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien stängde på 27,50 euro på tisdagen efter bolagets rapport för det första kvartalet. Carnegie skriver att Mustis starka intäktstillväxt inte visar några tecken på att mattas av och betecknar rapporten för det första kvartalet som stark. Aktien har gått upp med 57 procent det senaste halvåret.

Bank of America sänker sin rekommendation för Skanska till underperform från neutral. Riktkursen ligger kvar på 204 kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Nokian Renkaat till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 28 från 32 euro. Det framgår av en analys.

Pareto Securities höjer riktkursen för Industrivärden till 300 kr från 239 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Även Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Industrivärden, till 290 kr från 255 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Betsson till 85 kr från 89 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Pareto Securities höjer riktkursen för Green Landscaping till 50 kr från 43 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

 

Bostad
Swedbank: Här har du fått bäst betalt för att boMånga säljer med vinst som överstiger boendekostnaden
Foto: istockphoto
Fonder
Sparekonomen varnar för ökad risk i företagsobligationsfonderSparare bör kolla upp fondrisken
Börsen
Förbättrat börshumör under kort handelsdag
Aktie
Autoliv återinför kvartalsutdelningHandelsstoppades innan beskedet
Analyser
Här är onsdagens aktierekar
Foto: Copyright (c) 2018 Pilotsevas/Shutterstock. No use without permission.
Inflation
Analytiker: Inflationstoppen är passeradRedan i maj bör den sjunka
Inflation
Högre inflation än väntat i april"De kraftiga prisfallen i april i fjol påverkar nu inflationen uppåt"
Riksbanken
Analytiker: Bopriserna större huvudvärk för Riksbanken än inflationen
Foto: Copyright (c) 2017 Shutterstock. No use without permission.
Notering
Kryptobolaget Safello rusar tresiffrigt i premiären
Foto: Copyright (c) 2017 Pavel Ignatov/Shutterstock. No use without permission.
Börs
Börskrasch i TaiwanSom mest ner 8,6 procent
Aktier
Ericsson: Förlikning med Nokia kommer tynga resultatetNegativ påverkan på 80 miljoner euro
Index
Embracer och Sinch in i globalt index
Aktie
SBB köper äldreboenden för 2,5 miljarderSka dessutom sälja "icke-strategiska" fastigheter för 1,7 miljarder
Rapport
Ferronordic slog förväntningarna
SPAC
Här är Bengt Barons nya SPAC-bolagSka ta in 1 miljard i samband med noteringen
Aktie
Razzia mot Oscar Properties kontorMisstanke om insiderbrott
Börsen
Chefsstrategen om börsfallet"Köparna finns kvar i marknaden"
Notering
Oatly siktar på värdering upp till 10 miljarder dollarSka noteras på Nasdaq i New York
Foto: Copyright (c) 2017 Myimagine/Shutterstock. No use without permission.
Aktier
Här är Swedbanks nya sektorfavoriterKastar ut två aktier och tar in två nya
Konjunktur
Nordea varnar för överhettning i svensk ekonomi"Lättare att sjösätta stimulanser än att ta tillbaka dem"
11/5
Trading Direkt: "Överilad inflationsoro"
Foto: Copyright (c) 2020 Pravinrus/Shutterstock. No use without permission.
Bostad
SBAB: Amorteringskravet stoppar bostadsköp för tiotusentals ungaMen lägre kalkylränta kan underlätta
Aktier
Förvaltarens två nya köp
Insiders
Insiders som handlat med aktier efter rapporterna