Analyser (Uppdateras) Även under onsdagen har ett stort antal nya köprekommendationer och riktkurser publicerats av analyshusen. Flera aktier har fått dubbla rekommendationsförändringar, bland dem finns Boozt, Lindab och Industrivärden.

Nordea Markets höjer riktkursen för Lindab till 227 kr från 204 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 196 kr föregående handelsdag.

Även Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Lindab, till 206 kr från 165 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Atrium Ljungberg till behåll från köp. Det framgår av en analys.

DNB Markets höjer däremot sin rekommendation för Atrium Ljungberg, till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 164 från 158 kr. Det framgår av en analys.

Nordea Markets höjer riktkursen för Boozt till 220 kr från 200 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 200,50 kr på tisdagen.

Även Berenberg Bank höjer riktkursen för Boozt, till 205 kr från 170 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. 

Nordea Markets sänker riktkursen för Nent till 560 kr från 580 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. B-aktien stängde på 423,20 kr föregående handelsdag.

Nordea Markets höjer riktkursen för Fenix Outdoor till 1.250 kr från 1.050 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 1.118 kr föregående handelsdag.

SEB höjer sin riktkurs för det finländska bolaget Nanoform till 9,10 euro motsvarande knappt 92 kr. Höjningen görs från en riktkurs på 5,50 euro med en bibehållen köprekommendation. Det framgår av en analys daterad den 9 februari. SEB förväntar sig att projektflödet under 2021 komma att öka, men framhåller samtidigt att konsensus verkar ligga högt och att det kan indikera att förväntningarna kring antalet projekt är högt ställda. På tisdagen stängde Nanoform vid kursen 78 kr per aktie.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Volati till behåll från köp. Det framgår av en analys.

SEB Equities sänker sin rekommendation för finans- och kredithanteringsföretaget Hoist till behåll från tidigare köp. Riktkursen sänks samtidigt från 39 till 36 kr. Det framgår av en analys. På tisdagen kom Hoist med delårsrapport. Hoist-aktien avslutade dagen ned 5 procent vid 35 kr på Stockholmsbörsen.

Nordea Markets sänker riktkursen för Sobi till 248 kr från 260 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 166,90 kr på tisdagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för det danska hörapparatsbolaget Demant till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 270 från 235 danska kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 262,40 danska kr på tisdagen.

Carnegie höjer riktkursen för det finländska husdjursbolaget Musti från 28 till 30 euro. Rekommendationen köp står fast. Det framgår av en analys Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien stängde på 27,50 euro på tisdagen efter bolagets rapport för det första kvartalet. Carnegie skriver att Mustis starka intäktstillväxt inte visar några tecken på att mattas av och betecknar rapporten för det första kvartalet som stark. Aktien har gått upp med 57 procent det senaste halvåret.

Bank of America sänker sin rekommendation för Skanska till underperform från neutral. Riktkursen ligger kvar på 204 kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Nokian Renkaat till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 28 från 32 euro. Det framgår av en analys.

Pareto Securities höjer riktkursen för Industrivärden till 300 kr från 239 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Även Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Industrivärden, till 290 kr från 255 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Betsson till 85 kr från 89 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Pareto Securities höjer riktkursen för Green Landscaping till 50 kr från 43 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

 

Analyser
Här är onsdagens köprekar
Placera
Threadneedle: Oxens år skapar förutsättningar i Kina"De ekonomiska trenderna adderar momentum under året"
Börsen
Öppning nära nollan
Rapport
Sämre än väntat för Swedish MatchFöreslår aktiesplit 10:1
Rapport
Ica strax över förväntanHöjer utdelningen
Rapport
Thule slog förväntningarna med rågeUtdelningen nästan dubbelt så hög
Rapport
Trelleborg bättre än väntat på alla punkterFöreslår utdelning på 5 kr
Rapport
Kindred inför ny utdelningspolicy
Foto: Janerik Henriksson/TT
Rapport
Evolutions omsättning slog förväntningarna
Börsen
Mest uppåt i Asien
Foto: AP/TT
Wall Street
Nära nollan i New York
Sektor
Förvaltarens sex aktietips i fastighetssektorn
Fonder
FI vill förbjuda fondprovisioner
Foto: Johan Nilsson/TT
Kvarskatt
Så undviker du ränta på kvarskattenBetala in skatten senast på fredag den 12 februari
Räntan
SEB-enkät: Räkna med oförändrad ränta
Bolån
FI: Bankernas bolånemarginal sjunker
Foto: istockphoto
Analyser
Här är tisdagens köprekar
Bolån
Snitträntorna på bolån sjönk i januariHär får du lägst boränta
9/2
Trading Direkt: Spac på Stockholmsbörsen redan Q1
Aktier
Deutsche Bank: Blankade USA-aktier starka sedan mars ifjol
Foto: istockphoto
Förmåner
Källor: Fri parkering ska inte förmånsbeskattas
Affär
Batljan: Väntat att Castellum drog sig ur budstriden"Vi har all tid i världen"
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Aktier
Bolagen med högst direktavkastningNordea toppar listan
Foto: AFP or licensors
Kryptovaluta
Bitcoin på rekordnivå efter Teslas miljardköpVill kunna ta betalt i bitcoin
Aktier
Aktiechefen: Sälj av och öka kassan inför rekyl"Ingen brist på riskvilja ännu"