Analyser (Uppdateras) I onsdagens analyssvep får Storytel flera höjda riktkurser och upprepade köprekommendationer.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för ljudboksföretaget Storytel till 220 kr från tidigare 200 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. ”Storytel rapporterade ett första kvartal i nivå med förväntningarna, medan tillväxtutsikterna var något starkare än väntat”, skriver Kepler Cheuvreux. Storytel handlades vid 10.20-tiden på onsdagen till 196,40 kr, en nedgång med 1,2 procent för dagen.

Även DNB Markets höjer riktkursen för Storytel, till 240 kr från 210 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Pareto Securities höjer för sin del riktkursen för Storytel till 270 kr från 230 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

SEB Equities sänker riktkursen för Cloetta till 28 kr från 34 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. SEB har nyligen skiftat analytiker i bevakningen av Cloetta.

ABG Sundal Collier höjer sin riktkurs på utbildningsföretaget Academedia med 25 procent från tidigare 55 kronor till 69 kr med upprepad köprekommendation. Enligt analyshuset kommer Academedia att gynnas inom vuxenutbildningssegmentet när ökad arbetslöshet medför behov av utbildning. Det framgår av en analys daterad tisdagen den 12 maj som kommer i spåren av Academedias delårsrapport i förra veckan. ABG Sundal Collier anser att det var en solid rapport där framförallt rörelseresultatet inom vuxenutbildningen överraskade positivt. Vid 13-tiden på onsdagseftermiddagen stod Academedia-aktien i 55,30 kr. Aktien var ned 3,3 procent, vilket var en något större nedgång än för Stockholmsbörsen som helhet.

Carnegie återupptar bevakning av Irras med rekommendationen köp och en riktkurs på 13 kr. Det framgår av en analys som släpptes på onsdagen och som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Carnegie har av compliance-skäl haft ett avbrott i sin bevakning av medicinteknikbolaget. Aktien handlas kring 8,30 kr på onsdagseftermiddagen. Den har backat 61 procent sedan årsskiftet. Bolaget genomförde en företrädesemission om 217 miljoner kr tidigare under våren.