Analyser (Uppdateras) Det finns både nya köprekar och höjda riktkurser bland onsdagens analyser från analysföretagen.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Evolution Gaming till köp från behåll. Riktkursen höjs till 510 från 435 kr. Det framgår av en analys. DNB skriver att höjningen reflekterar bankens höjda estimat och de positiva utsikterna för bolaget på kort sikt. Det senare grundar sig bland annat på den generella avsaknaden av sportevenemang att spela på samt de problem som landbaserade kasino ställts inför i och med corona.

Pareto Securities höjer riktkursen för Aspire till 33 kr från 31 kr, efter tisdagens rapport. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Aspires stängningskurs på tisdagen var 20,70 kr.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för finländska Konecranes till 19 euro från tidigare16 euro. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Konecranes stängde på tisdagen till kursen 19,28 euro.

Nordea Markets sänker riktkursen för Securitas till 175 kr från 193 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 112,85 kr på tisdagen.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Sweco till behåll från sälj. Riktkursen är 290 kr. Det framgår av en analys.

Danske Bank Markets har höjt sin rekommendation för Pandora till köp från behåll. Riktkursen höjs till 300 från 240 danska kr. Det framgår av en analys som är daterad den 5 maj. Banken hänvisar främst till de positiva effekterna från Pandora förbättringsprogram Now.

Nordea Markets sänker riktkursen för Millicom till 440 kr från 565 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien, som fallit kraftigt på senare tid, handlades till 234,50 kr vid 10-tiden på onsdagen. Riktkurssänkningen görs efter att Millicom redovisat ett överraskande svagt första kvartal, som en följd av en större negativ påverkan av covid-19 och dålig utveckling i Paraguay, Nicaragua och Costa Rica, enligt analysen. Nordea behåller dock sin köprekommendation för Millicom och menar att utsikterna fortfarande är lovande trots bakslaget.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för det norska torrfraktrederiet Golden Ocean Group till behåll, från tidigare köp. Riktkursen sänks till 35 norska kronor från 91 norska kronor. Det framgår av en analys daterad 6 maj. ”Kombinationen av redan ‘cash-destructive’ låga spotfraktrater och lägre utnyttjandegrad av flottan, det högst reella hotet från en andra våg av virusepidemin, plus långsiktig oro över den globala kolkonsumtionen, får oss att tro att det är för tidigt att bli positiv gällande torrfrakt-aktier nu”, skriver Kepler Cheuvreux. Golden Ocean handlades vid 13-tiden på onsdagen till 32,10 norska kronor på Oslobörsen, ned knappt 5 procent för dagen.