Analyser (Uppdateras) Flera nya köprekommendationer finns bland onsdagens analyser från analyshusen.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Dometic till köp från behåll. Riktkursen sänks till 80 från 95 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

Handelsbanken Capital Markets tar upp den ordinarie bevakningen av Boliden igen och sätter rekommendationen till köp och riktkursen till 250 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Boliden har under en period omfattats av bankens ”light coverage” och det innebär bland annat att banken inte sätter någon regelrätt rekommendation för aktien. Aktien stängde på 205,90 kr på tisdagen.

DNB Markets sänker riktkursen för Boliden till 235 kr från 270 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Essity till 370 kr från 355 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken efter att bolaget kommit med en omvänd vinstvarning på tisdagen. Aktien i Essity steg med 3,4 procent till 294,50 på tisdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Sobi till 248 kr från 240 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för gruvbolaget Lundin Mining till 58 kr från tidigare 68 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Lundin Mining stängde på tisdagen till 43,44 kr på Stockholmsbörsen.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för SEB till köp från behåll. Riktkursen sätts till 80 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 69,34 kr på tisdagen.

Nordea Markets sänker riktkursen för Adapteo till 105 kr från 135 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Nordea Markets sänker riktkursen för Bonava till 110 kr från 120 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

SEB Equities sänker riktkursen för bostadsutvecklaren Bonava till 55 kr från tidigare 105 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Bonava meddelade på skärtorsdagen att de olika myndighetsbeslut som har genomförts på bolagets marknader till följd av coronaviruset innebär en ökad risk för störningar i Bonavas verksamhet. Bolaget bedömer att det finns en risk för signifikant påverkan på nettoomsättning och rörelseresultat för 2020. Bonava stängde på tisdagen till kursen 42,46 kr.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Getinge till 185 kr från 176 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien, som gått upp med 32 procent den senaste månaden, stängde på 192,20 kr på tisdagen.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Scandi Standard till köp från behåll. Riktkursen sänks till 74 från 75 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets sänker riktkursen för Nobia till 62 kr från 85 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Nobia stängde på 36,50 kr på tisdagen.

Citigroup har sänkt sin rekommendation för aktierna i flera nordiska banker. Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea, DNB och Danske Banks sänks samtliga till neutral, från tidigare köp. Det framgår av ett marknadsbrev.

Barclays Capital sänker sin rekommendation för Fabege till jämvikt med riktkursen 140 kr. Det framgår av ett marknadsbrev, där det inte framgår vad rekommendationen var tidigare. Vid 9.30-tiden handlades Fabege till strax under 119 kr, en nedgång med 3,7 procent för dagen.

Carnegie höjer sin rekommendation för Boozt till köp från behåll. Riktkursen sänks till 55 från 62 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Banken pekar bland annat på att Boozt, som vinstvarnat på grund av covid-19, har en stark nettokassa och underliggande goda marginaler. Carnegie tror vidare att det kommer uppstå möjligheter för Boozt att förvärva överskottslager av premiumvarumärken, något som kan ge god effekt på bolagets marginaler. Kring klockan 10.30 på onsdagen handlas aktien 1,3 procent högre.