Analyser (Uppdateras) Trots att vi är mitt i påskveckan och närmar oss påskuppehållet på börsen fortsätter analyshusen att publicera nya köprekar och riktkurser. Här är onsdagens skörd.

DNB Markets höjer riktkursen för Storytel till 210 kr från 200 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 153,40 kr på tisdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Storytel till 200 kr från tidigare 185 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från mäklarfirman. ”Efter nyemissionen på 948 miljoner kr i februari är Storytel i en utmärkt position för att fortsätta leverera stark tillväxt samtidigt som riskprofilen förbättrats”, skriver Kepler Cheuvreux.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för byggbolaget Peab till 95 kronor från 120 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. ”Totalt sett förefaller byggverksamheten relativt solid i det säsongsmässigt långsamma första kvartalet, men klart svagare utsiktskommentarer väntas”, skriver Kepler Cheuvreux.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Beijer Alma till köp från behåll. Riktkursen är 131 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 87,80 kr på tisdagen.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Scandic Hotels till 81 kr från tidigare 119 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

SEB Equities höjer riktkursen för bilsäkerhetsföretaget Autoliv till 770 kr från tidigare 715 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Konecranes till behåll från sälj. Riktkursen sänks till 19 från 25 euro. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 18,33 euro på tisdagen.

Pareto Securities sänker riktkursen för Assa Abloy till 200 kr från 225 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys efter att låsbolaget kommit med preliminära siffror på tisdagskvällen.

SEB Equities sänker riktkursen för Thule till 215 kr från 245 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på drygt 162 kr på tisdagen.

Pareto Securities sänker riktkursen för Jetpak till 73 kr från 80 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 62,80 kr på tisdagen.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för byggbolaget Skanska till 225 kr från tidigare 265 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Resurs Holding till 40 kr från 58 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för byggbolaget NCC till 160 kr från tidigare 170 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

DNB Markets sänker riktkursen för Ericsson till 100 kr från 105 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys med titelen ”More robust than you might believe”. Aktien stängde på 79,28 kr på tisdagen.

DNB tar upp bevakning av SSAB och sätter rekommendationen till köp och riktkursen till 35 kr. Det framgår av en analys Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

Carnegie höjer sin rekommendation för Nent till köp från behåll. Riktkursen höjs till 260 från 250 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Carnegie tror visserligen att Nent kommer att bli negativt påverkat av en svag annonsmarknad och inställda sportevenemang, men tror att bolagets ”kostnadsflexibilitet” kommer att vara en motverkande kraft. ”Vi tror alltså att Nent kommer att fortsätta att rapportera stabilt resultat och stabilt kassaflöde”, skriver Carnegie. Aktien handlas upp 4 procent på onsdagen till nivåer kring 222 kr.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Kinnevik till köp från behåll. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Placeringar
Skandia: Krisen är redan historia för börsen”Spararna bör ändå ta höjd för nya sättningar”
Placera
Danske ökar övervikten i amerikanska aktierBättre positionerade för snabb återhämtning efter corona
Fonder
Hedgefonder tankar tillväxtbolag Facebook, Alphabets Google, Alibaba, Amazon och Microsoft bland favoriterna
Börsen
Bred uppgång på måndagsbörsen
Bostad
Handelsbanken: Bopriserna kan i värsta fall rasa 20 procent"En kris som ingen vill se"
Krisen
Analys: Feds stödåtgärder kommer inte skapa hyperinflation
Krisen
Riksbanken: Extremt fall i efterfråganMen stor skillnad mellan branscher
Aktie
Här är villkoren i Scandics nyemission
Aktietips
Fyra heta köptipsOch två aktier du kan strunta i
Affär
Max Matthiessen får ny ägareKöps upp av private equity-jätten
Aktie
AFV sänker Fortnox"Värderingen för hög"
Aktie
DI: Dags att plocka hem vinsten i Clas OhlsonSätter sälj på pryljätten
Chatt
Hernhag: Utdelningsaktierna som klarat covid-19 bästTre prisvärda amerikanska utdelare
Foto: Shutterstock
Råvaror
Pictet: Guldpriset fortsätter öka"Når nivån 1.800 dollar om ett år"
Foto: Anders Wiklund/TT
Pandemin
"Sverige missar ekonomisk vinning på grund av coronastrategin"
Foto: Anders Good/TT
Bostad
Så tjänar du extra på att hyra ut ett sommarboendeVar noga med att kolla försäkringen
Analys
SEB: Små och medelstora spel räddar tillväxten i Embracer
22/5
Trading Direkt: Intressanta småbolagscase
Foto: Erik Mårtensson/TT
Fonder
Stor skillnad i hur Sverigefonder klarat turbulensen
Aktier
Grafgurun: Tre aktier positionerade för köpsignal"Stark marknad i upp till sex månader"
Bostad
Riksbanken: Osäkerheten på bostadsmarknaden har ökat
Bostad
SBAB: Boprisfallet i Stockholm har stannat avRejäl återhämtning i Skåne
Spara
Bratt: Så kan coronapandemin förändra vårt sparande
Foto: istockphoto
Bostad
Swedbank boindex: Sämre köpkraft hos hushållen
Köptips
Affärsvärlden: En aktie som inte kan bli billigare