Analyser (Uppdateras) Flera höjda riktkurser med upprepade köprekommendationer har publicerats av analysföretagen på onsdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Alfa Laval till 300 kr från 275 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på tisdagen på 271,50 kr.

Deutsche Bank höjer riktkursen för Sandvik till 275 kr från 250 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 243,20 kr på tisdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Nordnet till 191 kr från 174 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 152,90 kr på tisdagen.

Carnegie höjer riktkursen för Ericsson till 135 kr från 125 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på tisdagen på 117,14 kr.

Pareto Securities höjer riktkursen för Atlas Copco till 480 kr från 415 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av en analys. Atlas Copco A stängde på 547,20 kr på tisdagen och den har gått upp med 68 procent det senaste året.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för det norska kemi- och gödselbolaget Yara till sälj från behåll. Riktkursen är 420 norska kr. Det framgår av en analys.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Avanza till behåll från köp. Riktkursen höjs till 308 från 265 kr. Det framgår av en analys, ”Thanks for the ride”, som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien stängde på 298,50 kr i tisdags efter ha gått upp med 28 procent sedan årsskiftet.

Pareto Securities höjer riktkursen för Getinge till 300 kr från 265 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på tisdagen på 247,70 kr.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för H&M till 235 kr från 240 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som släpptes på tisdagskvällen. Aktien stängde på 200,85 kr på tisdagen.

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för forskningsbolaget Oncopeptides till behåll från köp. Riktkursen sänks till 154 kr från tidigare 205 kr. Det framgår av en analys på onsdagen. ABG framhåller att det finns flera nya behandlingsalternativ inom behandlingen av blodcancerformen multipelt myelom, där Bristol Myers Squibbs Abecma väntas bli det föredragna alternativet för yngre individer medan det föredragna valet för äldre och svagare patienter väntas bli Glaxosmithklines läkemedel Blenrep.

ABG Sundal Collier inleder bevakning av Desenio med en köprekommendation. Riktkursen sätts till 110 kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien stängde på 89,50 kr på tisdagen. Desenio, som via sin digitala plattform säljer väggkonst, noterades på handelsplattformen Nasdaq First North den 25 februari. ABG var rådgivare, eller ”Joint Global Coordinator”, i samband med noteringen. Priset i erbjudandet inför noteringen låg på 72 kr.

Carnegie höjer sin rekommendation för Danske Bank till köp från behåll. Riktkursen höjs till 145 från 110 danska kr. Det rapporterar Ritzau. Aktien stängde på 121,40 danska kr föregående handelsdag i Köpenhamn.

Jefferies International sänker sin rekommendation för Scandic Hotels till underperform från behåll. Riktkursen sänks till 27,80 från 30,20 kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. I den inledande handeln på onsdagen backade aktien 2 procent till 38,69 kr.

Redeye höjer sin värdering av gamingbolaget Embracer till 310 kr per aktie i ett basscenario, upp från tidigare 290 kr. Det framgår av en analys. Under den tidiga handeln på onsdagen handlas Embracer upp 0,5 procent till 246,50 kr. Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser där bolaget betalar för bevakningen.

 

Foto: Pressbild
Oväder
Tusenlappar i ersättning vid strömavbrottMen strömmen måste ha varit borta i tolv timmar
Foto: Richard Drew/AP/TT
Rapport
Spotify ungefär som väntat
Foto: istockphoto
Analyser
Här är onsdagens köprekar
Foto: istockphoto
Bostad
Danske: Kraftigt fall för bopriserna i Stockholm"Temporär sättning"
Foto: Magnus Gustavsson/PA
Analys
Credit Suisse sänker Telia
Foto: Shutterstock
Oljepriset
Lundin Energy: Oljepriset förblir fortsatt högt
Foto: He Jinghua / Costfoto
Aktie
Apple slog förväntningarna med 30 procentMen global chipbrist blir ny motvind
Stockholmsbörsen
Börsen ovanför nollanEricsson, Evolution och Sinch i topp
Rapport
Lundin Energy något bättre förväntat
Foto: istockphoto
Rapport
Alphabet: Betydligt bättre än väntat
Rapport
Apple: Aktien föll trots överraskande starkt resultat
Asien
Fortsatt nedåt i Asien
Foto: AP/TT
Wall street
Tungt för tech-bolagen i New YorkKinesiska bolag stora förlorare
Hongkong
Hang Sengs teknikindex ned drygt 36 procent på sex månader
Foto: Shutterstock
Försäkring
Mobilskador rusar under sommaren
Foto: Jessica Gow/TT
Aktie
Dubbelslag mot InvestorTas bort från Swedbanks sektorsfavoriter
Foto: istockphoto
Analyser
Här är tisdagens köprekar
Aktie
Norwegian: Konverterar fordringar till aktierSkulder för 822 miljoner ersätts med 95 miljoner nya aktier
Köptips
DNB lyfter Enea efter strategiskt förvärv
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Rapport
Bättre för sjätte kvartalet i rad för Eltel
Rapport
Starkt resultat med hög tillväxt för Hexagon
Börsen
Max Matthiessen tror på USA- och euroområdesaktier"Fallande KPI i Europa och högre energipriser"
Börsen
Goldman Sachs: BNP-tillväxten i USA bromsar kraftigt 2022
Inflationen
Bank of England: Monetära stimulanser kvar i flera kvartal"Uppgången sannolikt temporär"
Aktie
ABB bekräftar storaffären