Analyser (Uppdateras) Flera höjda riktkurser med upprepade köprekommendationer har publicerats av analysföretagen på onsdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Alfa Laval till 300 kr från 275 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på tisdagen på 271,50 kr.

Deutsche Bank höjer riktkursen för Sandvik till 275 kr från 250 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 243,20 kr på tisdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Nordnet till 191 kr från 174 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 152,90 kr på tisdagen.

Carnegie höjer riktkursen för Ericsson till 135 kr från 125 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på tisdagen på 117,14 kr.

Pareto Securities höjer riktkursen för Atlas Copco till 480 kr från 415 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av en analys. Atlas Copco A stängde på 547,20 kr på tisdagen och den har gått upp med 68 procent det senaste året.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för det norska kemi- och gödselbolaget Yara till sälj från behåll. Riktkursen är 420 norska kr. Det framgår av en analys.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Avanza till behåll från köp. Riktkursen höjs till 308 från 265 kr. Det framgår av en analys, ”Thanks for the ride”, som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien stängde på 298,50 kr i tisdags efter ha gått upp med 28 procent sedan årsskiftet.

Pareto Securities höjer riktkursen för Getinge till 300 kr från 265 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på tisdagen på 247,70 kr.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för H&M till 235 kr från 240 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som släpptes på tisdagskvällen. Aktien stängde på 200,85 kr på tisdagen.

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för forskningsbolaget Oncopeptides till behåll från köp. Riktkursen sänks till 154 kr från tidigare 205 kr. Det framgår av en analys på onsdagen. ABG framhåller att det finns flera nya behandlingsalternativ inom behandlingen av blodcancerformen multipelt myelom, där Bristol Myers Squibbs Abecma väntas bli det föredragna alternativet för yngre individer medan det föredragna valet för äldre och svagare patienter väntas bli Glaxosmithklines läkemedel Blenrep.

ABG Sundal Collier inleder bevakning av Desenio med en köprekommendation. Riktkursen sätts till 110 kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien stängde på 89,50 kr på tisdagen. Desenio, som via sin digitala plattform säljer väggkonst, noterades på handelsplattformen Nasdaq First North den 25 februari. ABG var rådgivare, eller ”Joint Global Coordinator”, i samband med noteringen. Priset i erbjudandet inför noteringen låg på 72 kr.

Carnegie höjer sin rekommendation för Danske Bank till köp från behåll. Riktkursen höjs till 145 från 110 danska kr. Det rapporterar Ritzau. Aktien stängde på 121,40 danska kr föregående handelsdag i Köpenhamn.

Jefferies International sänker sin rekommendation för Scandic Hotels till underperform från behåll. Riktkursen sänks till 27,80 från 30,20 kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. I den inledande handeln på onsdagen backade aktien 2 procent till 38,69 kr.

Redeye höjer sin värdering av gamingbolaget Embracer till 310 kr per aktie i ett basscenario, upp från tidigare 290 kr. Det framgår av en analys. Under den tidiga handeln på onsdagen handlas Embracer upp 0,5 procent till 246,50 kr. Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser där bolaget betalar för bevakningen.

 

Aktie
Förvaltaren: Marknaden har glömt bort RatosSer uppsida på över 50 procent
Analys
Carnegie: Flera positiva "triggers" för Ericsson
Ränta
ING: Varför är amerikanska marknadsräntor så låga?Borde vara högre med tanke på tillväxten
Foto: istockphoto
Analyser
Här är onsdagens många köprekar
Notering
Batljan köper in sig i TessinÄven Sinch grundare investerar
Börsen
Börsen vände nedåt
Foto: Copyright (c) 2018 Shutterstock. No use without permission.
Bostad
Mäklarstatistik: Fortsatt stigande priser och rekordomsättning
Aktie
Clas Ohlsons försäljning steg mer än väntatOnlineförsäljningen ökade över 100 procent
Bostad
Danske: Svårt se bopriser sjunka efter pandemin
Börsen
Blandat på Asiens börser
Ekonomi
Danske: Tillfällig motvind för svensk ekonomi i närtid
Foto: Anders Wiklund/TT
Skatt
Nu kommer skatteåterbäringenDrygt 18 miljarder till tidiga deklaranter
Skatt
Regeringen dubblar beloppsgräns för skattefri gåvaKan få 2000 kr av arbetsgivaren utan förmånsskatt
Foto: AP/TT
Wall Street
Lätt nedåt i New York
Aktie
Cellavision förvärvar mikroskopiteknologi
Foto: Copyright (c) 2021 Shutterstock. No use without permission.
SPAC
Samlarkortsbolag tar SPAC-vägen till börsen
Aktie
Creades köper storpost i Pricerunner
Foto: Shutterstock
Elpriset
Negativt elpris i hela landet för första gången i årÖkad vindkraftsproduktion i hela norra Europa
Aktier
Norrmännen fortsätter köpa tillväxtaktierTrots sektorrotation mot cykliska aktier
Analys
SEB: Dustins kortsiktiga styrka övertrumfar Amazon-risken
Bostad
Hemnet: Tydlig nedgång i boprisförväntningarnaMen fortfarande hög andel positiva
Foto: Janerik Henriksson/TT
Aktie
Uppgifter: H&M stänger 30 spanska butiker
Analys
"Potential för positiv resultatöverraskning från Volvo"
6/4
Trading Direkt: Teknisk analys på storbankerna
Analys
ABG köpstämplar CellinkRäknar med genomsnittlig tillväxt på 81 procent kommande år