Analyser (Uppdateras) Några nya analyser med färska köprekommendationer har publicerats på onsdagen. Här är dagens skörd.

SEB inleder bevakning av e-handelsbolaget Boozt med en köprekommendation och riktkursen 235 kr. Det framgår av en analys, ”Step onto the catwalk”, som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. Aktien stängde på 185,40 kr på tisdagen.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Clas Ohlson till köp från behåll. Riktkursen är 120 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på tisdagen på 88,75 kr. ”Clas Ohlson har uppvisat motståndskraftiga marginaler och en oförändrad jämförbar försäljning under pandemin. När restriktionerna väl lättar ser vi utrymme för en viss uppdämd efterfrågan och för en marginalökning”, skriver Nordea som även pekar på att bruttomarginalen kan gynnas av valutakursutvecklingen. Clas Ohlsons aktie stiger 9 procent till 96,75 kr i den inledande handeln på onsdagen.

SEB Equities sänker sin rekommendation för det danska läkemedelsbolaget Lundbeck till behåll från köp. Riktkursen höjs till 240 från 230 danska kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Dometic till 150 kr från 130 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken på onsdagen. Dometics aktie stängde på 127,60 kr på tisdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Stora Enso till 20 euro från 18 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för SCA till 125 kr från 118 kr. Rekommendationen minska upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken på onsdagen. SCA B-aktie stängde på 156,80 kr på tisdagen.

Deutsche Bank höjer riktkursen för Norsk Hydro till 60 norska kr från 51 norska kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 51,44 norska kr i Oslo föregående handelsdag.