Analyser (Uppdateras) Analyshusen fortsätter att pumpa ut nya köprekommendationer och riktkurser. Här är onsdagens färska analyser.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för JM till köp från behåll. Riktkursen höjs till 345 från 290 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 301,90 kr på tisdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för HMS Networks till 289 kr från 269 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 274 kr på tisdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Autoliv till 930 kr från 900 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Autolivs svenska depåbevis stängde på 759,20 kr på tisdagen.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Autoliv till behåll från köp efter tisdagens kvartalsrapport. Riktkursen sänks till 830 från 860 kr. Det framgår av ett marknadsbrev på onsdagen. 

Carnegie höjer däremot riktkursen för Autoliv till 1.000 kr från 880 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på drygt 759 kr på tisdagen, upp 5,3 procent, efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Biogaia till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på 525 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 501 kr på tisdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för EQT till 279 kr från 220 kr efter riskkapitalbolagets rapport för det fjärde kvartalet. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien steg med nästan 15 procent på tisdagen till 255,80 kr på tisdagen efter bokslutskommunikén.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Bilia till köp från behåll. Riktkursen höjs till 135 från 125 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på tisdagen på 105,10 kr.

Goldman Sachs höjer riktkursen för Nordea till 102 kr från tidigare 94 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det rapporterar nyhetsbyrån Ritzau. Aktien stängde vid 69,53 kr på tisdagen.

Även Morgan Stanley höjer rekommendationen för Nordeas aktie, till köp (overweight) från behåll (neutral) rapporterar Ritzau med hänvisning till Bloomberg News. Nordeas riktkurs höjs samtidigt till 87,85 kr, från 78,94 kr, enligt Ritzau.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Arjo till behåll från köp. Riktkursen sänks till 64 från 66 kr. Det framgår av en analys med titeln ”More appealing long-term than short-term”. Aktien stängde på 61,75 kr på tisdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Byggmax till 70 kr från 59 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien steg med 8,8 procent till 58,70 kr på tisdagen efter bolagets delårsrapport.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Kambi till 706 kr från 431 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 480,80 kr.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Spotify till behåll från köp. Det framgår av en analys. Nordea pekar på att aktien har gått upp med drygt 130 procent de tolv senaste månaderna och menar att det därför är dags för en andhämtningspaus för aktien.

Foto: Shutterstock
Försäkring
Mobilskador rusar under sommaren
Köptips
DNB lyfter Enea efter strategiskt förvärv
Foto: istockphoto
Analyser
Här är tisdagens köprekar
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Rapport
Bättre för sjätte kvartalet i rad för Eltel
Rapport
Starkt resultat med hög tillväxt för Hexagon
Stockholmsbörsen
Nedåt på börsenEvolution och Boliden i topp
Börsen
Max Matthiessen tror på USA- och euroområdesaktier"Fallande KPI i Europa och högre energipriser"
Asien
Asien: Fortsatt oro inför FedmötetUppåt i Tokyo
Foto: AP/TT
Wall street
Lätt positiva börser i New YorkKinesiska bolag stora förlorare
Börsen
Goldman Sachs: BNP-tillväxten i USA bromsar kraftigt 2022
Inflationen
Bank of England: Monetära stimulanser kvar i flera kvartal"Uppgången sannolikt temporär"
Aktie
ABB bekräftar storaffären
Bank
Fitch höjer utsikterna för två svenska storbanker
Foto: Mark Lennihan/AP/TT
Kryptovalutor
Bitcoinpriset upp 10 procent senaste dygnet
Bedrägerier
Brå: Kraftig ökning av fakturabedrägerierMen kortbedrägerier har minskat med 34 procent
Foto: istockphoto
Analyser
Här är måndagens färska köprekar
Foto: Shutterstock
Fonder
"Kvinnliga fondförvaltare får högre avkastning"
Köptips
AFV: En aktie att köpa
Råvaror
Råvaror: Prispress på olja
Foto: istockphoto
Försäkring
Stora skillnader i ersättning vid cykelstöld
Bolån
De flesta bolån är under två miljoner"Riskerna med bolån inte så stora"
Rekommendationer
Köp Astra och Trelleborg
Foto: Shutterstock
Japan
OS ökar intresset för Japanfonder
Kvartalsrapport
Skogsjätten bättre än väntat
Foto: Shutterstock
Veckorapport
Tuff vecka för portföljen