Analyser (Uppdateras) Tre av storbankerna får höjda rekommendationer i onsdagens analysskörd, varav en är en ny köprek.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Ica till behåll från sälj. Riktkursen är 385 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 375,90 kr på tisdagen och den har backat med 14 procent sedan årsskiftet.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Dometic till 72 kr från 78 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 79,62 kr på tisdagen.

DNB Markets har i en analys av den svenska banksektorn höjt sina rekommendationer och riktkurser. Swedbank höjs till köp från behåll med höjd riktkurs till 180 kr (150). Handelsbanken uppgraderas till behåll med ny riktkurs 100 (94). SEB har sedan tidigare en köprekommendation, men riktkursen höjs något till 118 (112). Vid tisdagens stängning stod Swedbank i 148 kr, Handelsbanken i 102 kr och SEB i 92 kr.

Pareto Securities halverar sin prognos för hjälmbolaget Mips organiska tillväxt i det första kvartalet till följd av den förlängda kinesiska nyårshelgen och efterföljande låga utnyttjandegrad i de kinesiska fabrikerna. Det framgår av en analys på onsdagen där Pareto samtidigt upprepar sin köprekommendation och riktkursen 300 kr eftersom bedömningen är att Mips kommer att ta igen stora delar av den förlorade försäljningen senare under året. ”Även om det första kvartalet sannolikt blir ett hack i kurvan så tror vi att Mips fortfarande kan nå sitt försäljningsmål på 400 miljoner kr under året”, heter det i analysen. Paretos prognoser för Mips försäljning och justerade rörelseresultat i det första kvartalet sänks med 12 respektive 33 procent.

Carnegie inleder bevakning av Powercell och sätter rekommendationen till behåll. Det framgår av ett morgonbrev från banken som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Riktkursen sätts till 210 kr. Aktien handlas kring 208 kr på onsdagsmorgonen.

Exane BNP Paribas sänker riktkursen för Boliden till 229 kr från 249 kr. Rekommendationen neutral upprepas. Det framgår av Bloomberg. Bolidens aktie handlades kring 204,50 kr en dryg timme efter börsöppningen på onsdagen.